parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

LAUREATI ZA 2017. GODINU: Ivana Španović i Viktor Nemeš najbolji sportisti Vojvodine!

 

 

 Atletičarka Ivana Španović i rvač Viktor Nemeš proglašeni su danas najboljim sportistima Vojvodine u 2017. godine i pripalo im je priznanje "Vihor", koje dodeljuje Pokrajinska vlada. U konkurenciji najboljih muških ekipa priznanje je pripalo Odbojkaškom klubu Vojvodina iz Novog Sada, dok je u konkurenciji najboljih ženskih ekipa nagradjen Stonoteniski klub Obilić-Aleva iz Novog Kneževca.

 

 Najbolji sportista i sportistkinja sa invaliditetom su Mitar Palikuća i Borislava Perić-Ranković, najbolja sportska organizacija u muškoj konkurenciji je Stonoteniski klub invalida Zrenjanina K2-Zrenjanin, dok je u ženskoj konkurenciji nagradjen Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom Spin-Novi Sad.

 

 Čestitajući nagrađenima potpredsednik Pokrajinske vlade DJordje Milićević rekao je da su svoje nagrade zaslužili sjajnim rezultatima koje su ostvarili i pobedama koje su izvojevali na sportskim borilištima širom planete, čime su bili "najbolji ambasadori" Srbije širom planete.

- To nas obavezuje da sportu posvećujemo posebnu pažnju. Zbog toga je, u godini za nama, iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 86,3 milina dinara za gradnju, revitalizaciju, održavanje i opremanje sportskih terena i objekata širom Vojvodine - rekao je Milićević i dodao da je za tu namenu izdvojeno dvostruko više sredstva nego 2016.

 

 Pored toga, kako je Milićević kazao, u prioritete je uvrštena i izgradnja Centra za razvoj sporta i edukaciju omladine na Letenci. Za izgradnju Centra u 2017, obezbedjeno je 350 miliona dinara. Pokrajinski sekretar za sport Vladimir Batez kazao je da je 2017. bila uspešna za srpski i vojvodjanski sport, jer su sportisti nastavili sa kontinuitetom postizanja vrhunskih rezultata.

- Vojvodjanski sport ima svoj kvalitet, i mi ćemo se truditi da i nadalje dobija podršku kakvu zaslužuje - poručio je Batez.

 

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/LookerWeekly

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:15 Letnji kamp Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Letnji kamp Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Letnji kamp Jutarnja kafica
14:00 Letnji kamp - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 Letnji kamp - Live
02:30 Letnji kamp - Live