Izvor:
08.05.2018 u 21:55
0

LIČNO RAZGOVARAO SA RUKOVODSTVOM KARATE SAVEZA: Haradinaj tvrdi da „treba odvojiti sport od politike“!

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je, povodom Evropskog šampionata u karateu koje se od 9. do 13. maja održava u Novom Sadu i nepoznanica da li će predstavnici Prištine nastupiti na njemu, izjavio da je učešće kosovskih karatista "vrlo bitna stvar" i da "treba odvojiti sport od politike".

– Znam da je bilo nekih problema oko učešća kosovske reprezentacije i ja sam lično razgovarao sa rukovodstvom saveza. Milslim da je vrlo bitno da naši takmičari učestvuju na Evropskom šampionatu u Novom Sadu i da imaju iste uslove i tretman, kao i svi ostali. Verujem da u ovom trenutku treba odvojiti sport od politike jer je to vrlo bitno za sve nas – rekao je Haradinaj.

Kosovski karatisti sutra će doputovati u Novi Sad, ali da još nije poznato da li će i nastupiti na šampionatu Evrope.

Ekspedicija od ukupno 30 sportista, članova Saveza i novinara, rano ujutro krenuće na put iz Prištine, posle prelaska administartivne linije imaće posebno obezbeđenje, a odluka o takmičenju biće doneta na licu mesta. Naime, Srbija kao organizator insistira da kosovski karatisti mogu da nastupe samo pod obeležjima Evropske federacije, dok će delegacija kosovskog saveza tražiti da nastupa pod svojom zastavom ili da svi učesnici nastupe bez zastave.

Kako ocenjuju mediji u Prištini nastup kosovskih karatista u Novom Sadu, bez obzira u kojoj formi, biće istorijski jer dosad niko od sportista iz kosovskih selekcija nije nastupio na velikom takmičenju u Srbiji.

Evropsko prvenstvo u karateu održaće se od 10. do 13. maja.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/haradinajramush

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter