Izvor:
29.07.2018 u 13:31
0

SRPSKO TENISKO ČUDO ISPISUJE NOVE STRANICE ISTORIJE: Olga Danilović osvojila prvi WTA trofej u karijeri!

Mlada srpska teniserka Olga Danilović osvojila je prvu WTA titulu u karijeri pobedom u finalu turnira u Moskvi nad Ruskinjom Anastasijom Potapovom 7:5, 6:7 (1:7), 6:4. Sedamnaestogodišnja Danilović postala je prva teniserka u istoriji koja je došla kao "srećni gubitnik" do trofeja, ponovo nakon trilera i meču punom preokreta u trajanju od dva sata i 22 minuta.

Prvi set je osvojila tako što je nadoknadila zaostatak od 4:1, u drugom je ispustila meč loptu na svoj servis u 10. gemu, ali ni to je nije sprečio da u odlučujućem trećem setu ostane bez energije.

Smenjivale su se dve teniserke u brejkovima trećeg seta, ali je ćerka proslavljenog srpskog košarkaša Predraga Danilovića kada je bilo najpotrebnije, u 10. gemu, napravila osmi brejk za veliko slavlje.

Danilović je prethodno na putu do titule eliminisala Anu Šmijedlovu (83. na svetu), Kaju Kanepi (49), Juliju Gerges (10) i Aleksandru Sasnovič (42), pa je očekuje ogroman napredak na WTA listi sa 187. mesta na 129, što će joj biti najbolji plasman u karijeri.

Turnir u Moskvi igrao se za nagradni fond od 750.000 dolara.

Izvor: Tanjug
Foto: WTA/Screenshot

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter