15°C

Beograd

US OPEN: Srpski teniser Novak Đoković kreće u odbranu titule duelom prvog kola sa Špancem Robertom Karbaljesom Baenom!

Srpski teniser Novak Đoković kreće u odbranu titule na US openu duelom prvog kola sa Špancem Robertom Karbaljesom Baenom.

Prvi set:

5:4 - I ponovo je Karbaljes Baena osvojio dva poena na Đokovićev servis - četvrti put! Sada je, međutim, prvi put bilo 15:30, ali Španac ne može da probije tu barijeru i dođe do 40. Preciznije, prvi reket sveta mu to ne dozvoljava.

4:4 - Novak je propustio još dve brejk lopte, odnosno ukupno pet. Na 15:40 Španac je fantastično odservirao, a onda odigrao jedan sjajan poen i ponovo se izvukao iz neprijatne situacije. Kao i u drugom gemu, kada je Đoković imao prve tri brejk šanse, i sada je Baena imao sreće na putu osvajanja gema, jer mu je mreža bila saveznik.

4:3 - U tri od četiri gema kada je Đoković imao početni udarac, Španac je dolazio do 30:30, ali to mu je maksimum. Zanimljivo je da obojica često izlaze na mrežu i uspešni su u tome - Novak 6/7, a Baena 4/4.

3:3 - Još jedan lak servis gem za Roberta...

3:2 - Ponovo je Španac uzeo dva poena na Đokovićev servis, kao i u prvom gemu, s tim da je sad imao priliku da na 30:30 dođe i do brejk lopte, ali je jedan lak udarac poslao u aut, što je Novak odmah kaznio.

2:2 - Karbaljesu Baenu je proradio servis, pa je prvom reketu sveta dozvolio samo jedan poen.

2:1 - Nole bez izgubljenog poena do novog vođstva.

1:1 - Mnogo, mnogo dugo je trajao ovaj gem. Bilo je 15:40, Novak je propustio obe te brejk lopte, nedugo zatim i treću. Posle dosta izjednačenja, Španac je uspeo da osvoji prvi gem.

1:0 - Đoković je od 30:30 osvojila dva laka poena za vođstvo na startu duela.

20.20 - Novak servisom počinje meč.

Pobednik tok meča u narednoj rundi sastaće se sa boljim iz duela između Amerikanca Kverija i Argentinca Londera.

Novaku i Robertu ovo je prvi susret.

Španac ima 26 godina i trenutno je 76. na ATP listi.

Podsetimo, Đoković je prošle godine u Njujorku trijumfovao pobedom u finalu nad Huanom Martinom Del Potrom 6:3, 7:6, 6.3 .

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar