Izvor:
24.10.2016 u 18:23
0

SAMO SE NADAJ: Ovo je Mariev plan kako da zbaci Novaka sa prestola

Novak Đoković je ovog ponedeljka još jednom osvanuo kao prvi teniser sveta! Ništa se neće promeniti ni prilikom izlaska sledeće ATP liste, ali svakako bi moglo u onoj za 14 dana.

Barem se Britansci nadaju tome s obzirom na to da Endi Mari nikada nije bio bliži. Trenutna razlika između njih dvojice iznosi 2.415 poena, a mediji su već napravili kalkulaciju za Škotovo prvo mesto.

Prema njihovim procenama Mari bi 7. novembra mogao da postane prvi igrač sveta. Evo šta mu je potrebno za to:

30. oktobar: Mari pobeđuje na turniru u Austriji, dok Novak ništa ne igra – razlika smanjena na 1.915 poena

5. novembar: Novak ne obezbedi plasman u polufinale pariza – razlika smanjena na 1.275 poena

6. novembar: Mari osvoji turnir u Parizu – razlika smanjena na 875 poena

6. novembar: Bodovi sa završnog Mastersa u Londonu brišu se iz evidencije – Mari preuzima vođstvo i ima 225 bodova više, s obzirom na to da je Novak prošlogodišnji šampion i dosta će izgubiti

Ipak, Đoković bi vrlo brzo mogao da se vrati na prvo mesto u zavisnosti kako će odigrati London ove godine. Kraći put koji su Britanci izabrali je moguć, ali i mnanje realan.

Svestan je toga i Mari, iako postoji šansa da skine Đokovića sa trona tek posle turnira u Londonu.

Njihova računica je jasna, ali tu se Novak najviše pita.

Telegraf.rs
Foto: Twitter/livetennis

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter