18°C

Beograd

SRPSKA TROJKA: Ovi majstori igraju protiv Federera, Nadala i Mareja!

U premijernom izdanju ATP Kupa Srbiju če predstavljati Novak Đoković i Dušan Lajović.

ATP Kup je novo reprezentativno takmičenje koje je uvedeno u ATP kalendar od 2020. godine i biće održano u Australiji od 3. do 12 januara.

Na ovo takmičenje su se obavezali svi članovi Top 10, uključujući i Rodžera Federera (Švajcarska), Rafaela Nadala (Španija) i Đokovića.

Čak 27 od 30 najbolje plasiranih tenisera sveta počeće sezonu ATP Kupom, iako se istovremeno igra turnir u Dohi, a jedan od učesnika biće Endi Mari, koji je omogućio Velikoj Britaniji da se plasira s obzirom na svoj "zaštićeni renking" (2. mesto).

U debitantskoj sezoni ovog turnira iz svake zemlje učesnice naći će se po dva tenisera, a u zavisnosti od ranga bolje plasiranog ta zemlja će dobiti poziciju nosioca, što znači da će Srbija, prema rangu Novaka Đokovića, biti prva.

Osim Srbije, Švajcarske i Španije, na ATP Kupu će sigurno biti Australija kao domaćin, zatim Grčka, Austrija, Japan, Velika Britanija, Italija, Nemačka, Hrvatska, Belgija, Francuska, Južna Afrika, Sjedinjene Američke Države, Kanada, Gruzija, Argentina i Rusija.

Izvor: b92.net
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar