Izvor:
09.05.2016 u 02:08
0

NOLE KRALJ MADRIDA: Odličan meč za 29. masters titulu!

Najbolji teniser sveta Novak Djoković osvojio je danas svoju 29. masters titulu, pošto je u finalu turnira u Madridu pobedio Britanca Endija Mareja u tri seta 6:2, 3:6, 6:3.

Srpskom teniseru ovo je bila 23. pobeda nad Marejem, dok je Britanac ostao na devet pobeda u medjusobnim duelima.

Početak današnjeg finala u Madridu praktično nije ličio na finale nekog velikog turnira i duel prvog i drugog tenisera sveta, jer je na terenu postojao samo jedan igrač. Djoković je prvi set dobio posle samo pola sata igre, dva puta je oduzeo servis Mareju, kome je prepustio samo tri poena na svoj servis.

U nastavku meča je, medjutim, vidjena potpuno drugačija slika na terenu.

Najbolji teniser sveta je na početku drugog seta napravio više grešaka nego u celom prvom setu, što je pomoglo Britancu da se vrati u meč. Marej je u četvrtom gemu napravio brejk, a potom ga i potvrdio za prednost od 4:1.

Drugi teniser sveta je tu prednost brejka sačuvao do kraja i izjednačio na 1:1.

U prva tri gema trećeg seta vidjena su dva brejka, prvi je napravio Marej, ali je Djoković odmah uzvratio istom merom. Do novog brejka prednosti Djoković je stigao u šestom gemu i tu prednost nije ispuštao do kraja meča, iako je propustio jednu meč loptu i suočavao se sa brejk loptama Mareja.

Izvor: Beta
Foto: Twitter/TennisTV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter