Izvor:
17.09.2019 u 18:34
0

FEDERER SE OGLASIO: Da li ovo znači kraj njegove karijere?

Švajcarac Rodžer Federer rekao je da će igrati do Vimbldona, ali da će u narednih nekoliko nedelja odlučiti da li će posle tog Grend slema završiti karijeru.

Federer je rekorder sa 20 Grend slem titula, a poslednji takav trofej osvojio je prošle godine na Australijan openu.

Ovog leta 38-godišnji Federer igrao je u finalu Vimbldona, ali je izgubio od Novaka Đokovića posle pet setova.

On je osam puta trijumfovao na omiljenom turniru Vimbldonu, koji bi naredne godine mogao da mu bude poslednji u karijeri.

"Duboko u sebi odlučio sam da igram do Vimbldona. Sada sam zauzet donošenjem odluke o nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Već sam o tome razgovarao sa mojim timom i pitao ih za mišljenje. Razgovarao sam i sa (suprugom) Mirkom. Definitivno ću doneti odluku u narednih nekoliko nedelja", rekao je Federer, preneo je Eurosport.

On je dodao da je za njega važno da ima dovoljno vremena za porodicu.

Iako je to postavljao kao jedan od najvažnijih ciljeva, Federer nije osvojio zlatnu olimpijsku medalju i neizvesno je da li će igrati u Tokiju.

On je produžio ovu sezonu kako bi u Južnoj Americi u novembru odigrao nekoliko egzibicionih mečeva, ali ne želi da ugrozi pripreme za narednu sezonu, koja bi mogla da bude poslednja u profesionalnom tenisu.

"Rekao sam da to mogu, samo ako budem imao dvonedeljnu pauzu. Razgovarao sam sa fitnes trenerom Pjerom Paganinijem. Uglavom počinjem sa treninzima za narednu sezonu 4. decembra, a ovoga puta to će biti 11. decembar. Sve je dogovoreno. Ne moram da budem 100 odsto spreman za ATP kup (3. januara). Moj cilj je Australijan open", naveo je jedan od najboljih tenisera svih vremena.

Izvor: b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter