Izvor:
04.11.2019 u 17:37
0

NADAL PRVI TENISER SVETA: Ali, nije izvesno kada će se oporaviti!

Rafael Nadal je ponovo prvi igrač sveta, ali još je neizvesno da li će Španac stići da se oporavi do početka ATP tur finala u Londonu.

Turnir u "O2 areni" počinje 10. novembra i odluka Nadala da li će igrati ili ne svakako može da ima velikog uticaja na to ko će sezonu završiti na prvom mestu ATP liste.

Nadal trenutno ima 640 poena prednosti u odnosu na Novaka Đokovića, a poznato je da neporaženi šampion u Londonu može da osvoji maksimalno 1.500 poena.

Nadal bi tokom dana trebalo da obavi detaljne preglede magnetnom rezonancom na Majorki.

Prvi testovi koji su obavljeni u nedelju, nisu dali jasnu sliku o stanju povređenog abdominalnog mišića. Rezultati sa pregleda će biti prosleđeni Nadalovom doktoru, Anhelu Ruisu Kotoru koji je odlučiti da li on može da igra ili ne.

U pitanju je slična povreda zbog koje je propustio ATP tur finale prošle godine.

Da se nisam povukao u meču sa Šapovalovim, ne bi bilo dobro. Prošao sam istu priču ranije, zato su lekari preporučili pauzu. Ne smem sebi da dozvolim da pravim pogrešne poteze. Cilj je da se oporavaim, ali se nadam da ću biti u stanju da igram u Londonu, to mi je cilj rekao je Nadal pre odlaska iz Pariza.

On je dodao i da je ponosan na sebe i sve što je učinio u 2019.

Veoma sam zadovoljan urađenim u sezoni. Bilo je teško na početku, ali našao sam način da se vratim na najviši nivo i evo, sada sam opet prvi. Ponosan sam na sebe rekao je španski teniser.

U slučaju da Nadal ne bude mogao da igra, prva rezerva je Španac Roberto Bautista Agut.

Žreb grupa za ATP tur finale biće obavljen u utorak 5. novembra u Londonu.

Izvor: B92
Foto: Rafael Nadal (Instagram/printscreen)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter