Izvor:
12.11.2019 u 12:46
0

KECMANOVIĆ CILJA TOP 30: Samo da budem zdrav! (FOTO)

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović izjavio je danas da je veoma zadovoljan prvom seniorskom sezone i kao glavni cilj za sledeću najavio borbu za ulazak u Top 30.

Kecmanović je godinu završio na 60. mestu, a bio je u jednom trenutku čak i 47. na svetu. Igrao je četvrtfinale Indijan Velsa i osminu finala Sinsinatija, gde je ostvario i prvu pobedu protiv Top 10 igrača Aleksandra Zvereva.

Sledeći cilj mi ja da uđem u Top 30, pošto sam sad uspeo da probijem Top 50, ali najbitnije je da prođem bez povreda, da ostanem u komadu i da probam što bolje da se spremim i adaptiram za ono što dolazi – rekao je Kecmanović za medije.

Takođe, u Antaliji je došao do prvog finala, ali je izgubio od Italijanca Lorenca Sonega, uprkos tome što je vodio 1:0 i imao meč loptu.

– Mesec dana nisam mogao da zaspim posle tog poraza, ali opet na kraju to je veliko iskustvo, pogotovo što se igralo na travi.

On je rekao da se raduje što je u Beogradu i da će vreme u rodnom gradu iskoristiti za maksimalno uživanje sa dragim ljudima.

Nekada najbolji junior sveta priznao je da je prelazak u seniorski tenis teži nego što je očekivao:

– Kad si prvi junior ispada kao da si bitan i onda misliš da će tako uvek da bude. A onda kad dođeš na prave turnire vidiš koliko je više rada potrebno, truda, želje, da bi mogao da uđeš bar u Top 100 i da ostaneš tu. Mnogo je teže nego što sam zamišljao, ali drago mi je što sam uspeo da sve to prevaziđem i prođem taj put u kratkom periodu.

Kecmanović ističe da je uživao na "NextGen" turniru u Milanu, gde se igralo po eksperimantalnim pravilima i gde je eliminisan u polufinalu.

Novu sezonu otvoriće u Dohi, a prethodno će trenirati sa Rodžerom Federerom.

– Siguran sam da će mi mnogo značiti, baš kao i treninzi sa Dominikom Timom prošle godine – poručio je on.

Na pitanje da li će pratiti Dejvis kup u Madridu istakao je da će tada biti na odmoru, ali da je svakako uz srpski tim.

Imao sam prilike da treniram sa njima, bilo je veliko iskustvo za mene. Viđamo se i na turnirima. Iskreno, jedva čekam da zaigram u Dejvis kupu – poručio je Kecmanović.

POGLEDAJTE VIDEO:

Izvor: Tanjug
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter