Izvor:
16.11.2019 u 17:22
0

VELIKI TRIJUMF STEFANOSA CICIPASA: Ubedljivo savladao Federera, na korak od najveće titule u karijeri!

Grčki teniser Stefanos Cicipas pobedio je Rodžera Federera 6:3, 6:4 u polufinalu Završnog turnira sezone u Londonu.

Cicipas (21) ima tri trofeja u karijeri, ali nijedan tako vredan kakav je ovaj koji bi mogao da osvoji u nedeljnom finalu u "O2 areni".

Inače, ovo mu je debitantski nastup na ATP finalu.

Rival u borbi za pehar biće mu pobednik drugog polufinala u kome se večeras u 21.00 sastaju Austrijanac Dominik Tim i Nemac Aleksandar Zverev.

Cicipas je danas izjednačio na 2:2 u međusobnim duelima sa Federerom. Zapravo, Grk sada vodi 3:2, ako se uračuna i predaja Švajcarca bez borbe ove godine u Rimu.

Federer nije ponovio igru iz poslednjeg meča grupne faze kada je savladao Novaka Đokovića i u direktnom okršaju se plasirao u polufinale. Cicipas ga je nadigrao i zasluženo prošao u finale.

Stefanos je iskoristio tri od četiri brejk lopte koliko je imao, a Rodžer samo jednu od 12! Pritom, dve je imao u poslednjem gemu, kada je imao priliku da se vrati u igru, ali nije uspeo.

Meč je trajao sat i po.

Švajcarac je rekorder završnog turnira sa šest trofeja.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter