33°C

Beograd

NOVAKOVA IDEJA ZANIMLJIVA DIREKTORU ITF-A: Predlog da se spoje Dejvis i ATP kup u jedno takmičenje!

Direktor ITF-a Keli Ferveder u intervju za “BBC” poručio je da mu je zanimljiva ideja Novaka Đokovića o spajanju Dejvis kupa i ATP kupa.

Ferveder, koji je pažljivo pratio dešavanja ove nedelje na Dejvis kup finalu u Madridu, kaže da treba uzeti sve u obzir pre nego što se donesu bitne odluke.

Novak Đoković, ali i Rafael Nadal, predložio je da se dva takmičenja pod komandom ITF i ATP spoje u jedno koje bi se održavalo posle US Opena, a da prethodno reprezentacije imaju priliku da se kroz kvalifikacije plasiraju na završni turnir.

- Morate imati sluha za sve strane u procesu. Ako Novak Đoković predlaže tako nešto, to otvara vrata za diskusiju sa ATP. Sa tačke gledišta ITF, zar ne bi bilo fantastično da imamo zajednički Svetski kup tenisera i teniserki? To bi bilo senzacionalno - rekao je Ferveder.

On smatra i da ima prostora za nove ideje.

- To je ambicija. Ako gledate na biznis plan četvrta godina je ta od koje očekujemo da vidimo neki profit. Postoje oblasti, posebno u oblasti medijskih prava, gde postoji ozbiljan prostor za rast - nastavio je Ferveder i zaključio:

- Đerar Pike želi da bude inovativan, želi da probudi igrače i uključi ih u to da stvore nešto drugačije, nešto što se ne ponavlja iz nedelje u nedelju kao što je slučaj sa turnirima. Timski događaji gde igraju teniserke i teniseri ima veliki potencijal i to je nešto u čemu želimo da ostvarimo korist.

Blic.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar