Izvor:
25.11.2019 u 14:44
0

NOVAKOVA IDEJA ZANIMLJIVA DIREKTORU ITF-A: Predlog da se spoje Dejvis i ATP kup u jedno takmičenje!

Direktor ITF-a Keli Ferveder u intervju za “BBC” poručio je da mu je zanimljiva ideja Novaka Đokovića o spajanju Dejvis kupa i ATP kupa.

Ferveder, koji je pažljivo pratio dešavanja ove nedelje na Dejvis kup finalu u Madridu, kaže da treba uzeti sve u obzir pre nego što se donesu bitne odluke.

Novak Đoković, ali i Rafael Nadal, predložio je da se dva takmičenja pod komandom ITF i ATP spoje u jedno koje bi se održavalo posle US Opena, a da prethodno reprezentacije imaju priliku da se kroz kvalifikacije plasiraju na završni turnir.

– Morate imati sluha za sve strane u procesu. Ako Novak Đoković predlaže tako nešto, to otvara vrata za diskusiju sa ATP. Sa tačke gledišta ITF, zar ne bi bilo fantastično da imamo zajednički Svetski kup tenisera i teniserki? To bi bilo senzacionalno – rekao je Ferveder.

On smatra i da ima prostora za nove ideje.

– To je ambicija. Ako gledate na biznis plan četvrta godina je ta od koje očekujemo da vidimo neki profit. Postoje oblasti, posebno u oblasti medijskih prava, gde postoji ozbiljan prostor za rast – nastavio je Ferveder i zaključio:

– Đerar Pike želi da bude inovativan, želi da probudi igrače i uključi ih u to da stvore nešto drugačije, nešto što se ne ponavlja iz nedelje u nedelju kao što je slučaj sa turnirima. Timski događaji gde igraju teniserke i teniseri ima veliki potencijal i to je nešto u čemu želimo da ostvarimo korist.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter