33°C

Beograd

CIRJAK ZAMERIO ĐOKOVIĆU On je iz male zemlje, šta će u politici

Jon Cirijak, bivši teniser i selektor Rumunuje misli da Đoković treba samo da se bavi tenisom i da prepusti viša pitanja drugima

Pod "politikom" je mislio na glasine o mešanju srpskog tenisera u novom izboru na čelnika ATP-a.

- Đoković dolazi iz male zemlje, on je gladniji uspeha od ostalih. Zaslužuje poštovanje za sve što je uradio u svetu tenisa. Ipak, ne razumem šta je to želeo u sferi politike. Zaista ne razumem - rekao je Cirijak.

Đoković je prema pričama bio za odlazak Krisa Kremonda i dolazak Italijana Andree Gaudencija u glavnu fotelji muške teniske federacije.

Među velikom trojkom ima svog favorita, ali tvrdi i da mlađi teniseri imaju mnogo potencijala.

- Federer i Nadal zaslužuju svo moguće poštovanje. Ja sam veliki ljubitelj Nadala i njegove igre, on je potpuno posvećen sportu. Teško ćete naći sportistu poput njega. A za mlade igrače ne brinem. Ove godine, Vimbldon je bio pravi užas za njih. Možda je greška u sistemu koji ne dozvoljava vrlo mladim igračima da budu na turniru. Trebalo bi dati vajld-karte igračima do 18 godina, kako u kvalifikacijama tako i u glavnom žrebu. Ima mnogo čelendžera, ali to je nizak nivo takmičenja. Ne mogu se porediti sa ATP turnirima. Ipak, ne mislim da će biti previše strašno kada se povuče velika trojka - kaže Cirijak.

Nekada šampion Dejvis kup, sada je kritičar novog sistema.

- Uništili su 120 godina tradicije Dejvis i Fed kupa, sve zbog novca. To nije sport. To je nešto najbesmislenije što sam video. Ipak, sada je sve u novcu. Sada gubitnik u prvom kolu Vimbldona zaradi 50.000 dolara, što nije u redu. Kada sam ja osvojio Rolan Garos sa Ilijeom Nastaseom 1970. godine, dobio sam sto dolara! Sada nema granica. I fudbaleri takođe zarađuju mnogo, sve to nije normalno - zaključio je Cirijak.

Izvor: Alo

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar