25°C

Beograd

ODLAZI BROJ 1 Karolina Voznjacki u 29. godini odlazi u penziju

Nekada najbolja teniserka sveta Karolina Voznijacki saopštila je danas da će završiti igračku karijeru na Australijan openu.

- Profesionalno igram tenis od svoje 15. godine i proživela sam neverovatno prvo poglavlje svog života - 30 WTA titula, prvo mesto na WTA listi, pobeda na završnom turniru, tri nastupa na Olimpijskim igrama, uključujući i nošenje danske zastave, osvajanje Australijan opena... Postigla sam sve o čemu sam sanjala - napisala je Voznjacki.

- Uvek sam sebi govorila da ću se povući kada više budem želela da radim stvari van tenisa. Poslednjih nekoliko meseci sam shvatila da ima još puno toga što bih želela da radim... Udaja za Dejvisa je jedan od tih ciljeva. Želim da s njim osnujem porodicu dok zajedno putujemo svetom i podižemo svest o reumatoidnom artritisu - dodala je šampionka Australijan opena iz 2018.

Voznjacki, koja je oktobra 2018. godine objavila da boluje od reumatoidnog artritisa, istakla je da odluka o povlačenju iz tenisa nema nikakve veze sa njenim zdravljem.

Karolina Voznjacki je trenutno 37. na WTA listi. U junu se udala za košarkaša Dejvida Lija. Ona je svetski broj 1 bila 71 nedelju, a ima i titulu sa WTA finala.

Karolina važi i za najlepšu teniserku sveta. Ima tek 29 godina i ovakva njena odluka se može nazvati šokantnom, jer niko nije mogao da očekuje da će tako rano u penziju.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar