Izvor:
10.02.2017 u 16:29
0

ATP PRIZNAO: Nole je bolji od Nadala i Federera!

Nedavno se na zvaničnom sajtu ATP-a pojavila zanimljiva grafika na kojoj je prikazano koliko su trofeja na velikim turnirima osvojili Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal.

U obzir su uzeti Grend slemovi, Mastersi i završni turniri u godini. Kada se sve sabere najviše takvih trofeja u svom vlasništvu ima Švajcarac (48), a iza njega su se poređali Đoković (47) i Nadal (42).

Međutim, kada su u ovu jednačinu ubaci samo još jedan parametar dolazi se do potpuno drugačijeg poretka. Naime, Federer je dosta stariji od dvojice konkurenata i ima više pojavljivanja na navedenim turnirima pa kada se izvuče prosek najbolji je srpski teniser.

Đoković je na učestvovao na 150 takvih takmičenja i ima prosek 3,2, tj. za 0,4 bolji od Nadala, dok je Federeru bilo neophodno čak 56 turnira više kako bi u ukupnom zbiru imao samo jedan trofej suficita u odnosu na Novaka (4,3 u proseku).

FOTO: PRINTSKRIN TWITER/Gustavo Goitía

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter