Izvor:
01.05.2017 u 20:52
0

Federer potvrdio dolazak na Rolan Garosu: IGRAĆU U PARIZU, FAVORITI SU RAFA I NOVAK!

Rodžer Federer otkrio je u razgovoru za 'Tennis Channel' da se prijavio i da mu je u planu da igra na Rolan Garosu.

Ranije su se pojavile informacije da bi legendarni Švajcarac, koji igra kao preporođen od starta 2017. godine, mogao da propusti kompletnu sezonu turnira na šljaci, ali izgleda da to ipak neće biti slučaj.

"Prijavio sam se za Rolan Garos i plan je da igram Otvoreno prvenstvo Francuske. Ipak, moram da se osetim 'gladnim' i uzbuđenim kako bi se 'prebacio' na šljaku jer želim tamo nešto da postignem. Možda me 'krene', a onda nikada ne znate.Ne želim samo da se pojavim i usrećim ljude", rekao je Federer.

Istovremeno, Rodžer je svestan da će biti izuzetno teško stići do same završnice drugog Grend Slema sezone, istakavši da je Rafael Nadal favorit.

"Rafa je favorit. Toliko je dobar na šljaci, što nam je još jednom i pokazao osvajanjem desete titule na Mastersu u Monte Karlu. Novak je bio šampion prošle godine, a mislim da je upravo on glavni favorit uz Nadala",istakao je Rodžer i potom se osvrnuo na osvajanje rekordnog 18. najvećeg pehara na startu sezone u Australiji.

"Kada sam osvojio Australiju, znao sam da ne mogu baš sve da postignem i stignem ove godine. Takođe, prošlogodišnja sezona na šljaci bila je izuzetno teška za mene i to je značajan deo razloga zbog koga sam znao da ću propustiti njen dobar deo u aktuelnoj godini. Jedino pitanje je bilo da li ću igrati jedan Masters pred Rolan Garos ili ne. Na kraju, odluka da ih sve preskočim i igram samo Rolan Garos deluje kao prava – za jednog oca, muža, tenisera, za moju Fondaciju, treninge… A, tu je i momenat da je sezona pred nama jako duga", zaključio je Federer.

Turnir u Bulonjskoj šumi počinje 28. maja.

b92.net
Foto: novakdjokovic.com, Twitter/RafaelNadal, wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter