Izvor:
02.06.2016 u 17:04
0

POBEDIO KIŠU I ŠPANCA: Novak u novom četvrtfinalu Rolan Garosa!

Novak Đoković pobedio je Roberta Bautistu Aguta rezultatom 3:6, 6:4, 6:1, 7:5 i plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa.

To je njegovo 28. uzastopno četvrtfinale na Gren slem turnirima.

U sledećem kolu igra protiv boljeg iz duela Tomaš Berdih – David Ferer.

ČETVRTI SET – Posle ubedljivog trećeg seta, u četvrtom je Agut ipak pokazao da se neće predati i obojica su bili sigurni na svoj servis do 2:2.
Ipak Agut je uspeo Novaku da oduzme servis i tako nagovestio da bi ovaj meč mogao da potraje duže nego što bismo to želeli.

Đoković je već u narednom gemu oduzeo servis Špancu, a onda je Srbin bio siguran na svoj servis i izjednačio na 4:4.

U neizvesnom gemu, Španac ipak dolazi do vođstva 5:4, a Novak servira za ostanak u setu i uspeva da promeni rezultat na 5:5. Već 50 minuta traje četvrti set, a pobednik istog se ne nazire.

Na servis Aguta, Đoković ima brejk loptu koju je iskoristio i stigao do 6:5. Novak servira za plasman u četvrtfinale, ali ne koristi prvu meč loptu.

Ipak dobija novu priliku i osvaja četvrti set rezultatom 7:5.


Treći set Novak je priveo kraju sigurno kako je i počeo i okončao ga rezultatom 6:1

Pri rezultatu 1:1 u setovima i 4:1 u gemovima za Novaka meč je ponovo prekinut. Trebalo je prvo da se nastavi oko 18h, ali je nastavak odložen nekoliko puta dok organizatori nisu rešili da odlože sve mečeve.

TREĆI SET – Uprkos jednoj duploj servis grešci, manjem broju vinera i osvojenih poena na mreži, Novak za sad dobro parira Agutu. Uzimaju svako svoje, te je trenutni rezultat u trećem setu 2:1 u gemovima i Agut sada servira. Novak se razigrao u trećem setu. Pri rezultatu 4:1 došlo je do novog prekida zbog kiše.


DRUGI SET – Novak je osvojio svoj servis gem i tako otvorio set sa 1:0. U sledećem gemu imao je dve brejk lopte, ali ih Đoković nije iskoristio, pa je Agut izjednačio na 1:1. U trećem gemu drugog seta Novak je bio siguran na servisu i došao do 2:1, ali je u četvrtom gemu ponovo propustio brejk lopte, pa Španac opet izjednačava rezultat. Novak napokon pravi brejk, ali Agut vraća istom merom, a taman je Novak stigao do svoje igre.

Novak stiže do novog brejka i do vođstva 5:3, servira za prvi set. Ponovo brejk Španca, Novak nije uspeo da sačuva svoj servis, dosta je grešio pa je Agut iskoristio Novakove greške. Ipak Novak uspeva da se sabere i da ponovo oduzme brejk Špancu i tako izjednači u setovima.


PRVI SET – Novak je osvojio uvodni gem uzevši brejk Agutu, međutim, Španac se brzo vratio i poveo 2:1.

Novak nije mogao da nastavi sa dobrom igrom i Španac je poveo sa 4:2.

Iako je Đoković uspeo da smanji prednost na 4:3 tako što je napravio brejk, odmah u narednom gemu izgubio je svoj servis i Agut je poveo 5:3.

Španac je bio siguran na svoj servis, mnogo manje grešio od prvog tenisera sveta i okončao prvi set u svoju korist rezultatom 6:3.

Odmah nakon završetka prvog seta sudija je prekinuo igru, jer je počela da pada kiša.


Novak Đoković danas nastavlja duel osmine finala Rolan Garosa protiv Roberta Baustiste Aguta.

Ovaj meč, kao i mnogi drugi, nisu mogli da budu privedeni kraju zbog kiše koja nikako nije prestajala da pada.

Nakon prvog dana, obojica tenisera imaju po jedan osvojen set, dok u trećem Novak ima značajnu prednost od 4:1 u gemovima.

Nastavak meča očekuje se posle 12 časova.

HappyTv.rs
Foto: Wikimedia, Facebook/NOVAK DJOKOVIC FAN CLUB

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter