Izvor:
27.05.2017 u 17:39
0

TEŽAK ŽREB ZA NOVAKA NA ROLAN GAROSU: Evo ko mu sve stoji na putu!

Žreb u Bulonjskoj šumi nije išao na ruku najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću, s obzirom da će imati ozbiljne izazove u skoro svakoj rundi turnira.

Srbin kreće od Španca Marsela Granoljersa, trenutno 76 igrača sveta koji će mu, logično, biti i najlakši rival.

Do sada su se tri puta sastajali, Đoković je sva tri meča dobio bez izgubljenog seta, ali su poslednji susret imali 2013. Međutim, Granoljers nije u formi ove sezone, dobio je samo tri od 15 mečeva.

Ako uspešno prođe prvu prepreku, Đokovića čeka možda derbi sa Jankom Tipsarevićem. Ako je drugi naš predstavnik uspešno prevazišao upalu pluća iz Ženeve, čeka ga okršaj sa Portugalcem Žoaom Sousom, pre susreta sa zemljakom.

Već u trećoj rundi Đoković bi mogao da ima jednog izuzetno nezgodnog izazivača, meč sa boljim iz duela između Nemca Miše Zvereva i Italijana Stefana Napolitana.

Zvereva je dobio u oba međusobna susreta, poslednji u Šangaju prošle godine, dok sa 22-godišnjim Italijanom koji je stigao iz kvalifikacija nije imao susreta.

S obzirom na trenutnu formu, trebalo bi da se treći put sretne sa Nemcem, koji će u Pariz stići posle finala turnira u Ženevi, gde će između ostalij pobedio Džona Iznera i Keija Nišikorija, pa će Đoković morati da bude izuzetno oprezan u ovom meču.

Dalji žreb Đokovića dovodi do domaćih predstavnika – Puka Puj kreće od Žilijena Benetoa, a kasnije se bolji ukršta verovatno sa pobednikom duela između Marijusa Čopila i Alberta Ramos-Vinjolasa.

Najveće šanse da stigne do susreta sa Srbinom ima Puj, deseti favort u Parizu, ali nikad ne smeju da se potcene iskustvo Benetoa, a posebno Španac na šljaci, a Ramos-Vinjolas je proteklih nedelja pokazao da može da se nosi sa najboljima na svetu. Stigao je do finala Mastersa u Mont Karlu eliminisavši usput Endija Marija, Marina Čilića i upravo Puja.

Ukoliko Đoković uspešno "preskoči" nezgodne "mine" u prve četiri runde, kreću mala finala od četvrtfinala turnira.

Glavni favorit u drugoj četvrtini celog žreba je Austrijanac Domonik Tim. Mladi Francuz spasa u grupu tenisera od kojih se očekuje da osvajaju titule kada se povuče velika četvorka, a prvi korak u Parizu biće mu više nego težak izazov – Australijanc Bernard Tomić.

U Akapulku prošle godine bolji je bio Tim, a Tomić i ove sezone igra po sistemu toplo-hladno, gubi svaki drugi meč, ali nikad ne može da se zna šta se dešava u glavi ovog nezgodnog momka čiji balkanski mentalitet lako može da ga učini više nego nezgodnim rivalom na terenu.

Pre nego što dođe do Đokovića Tim bi mogao da ima još nekoliko teških okršaja, u trećoj rundi možda naleti na talentovanog Hrvata Bornu Ćorića ili 25. nosioca Stiva Džonsona, a već u četvrtoj lako može da bude zaustavljen. David Gofan i Ivo Karlović su među teniserima koji mogu da pobede i znatno veće favorite.

Đoković je bio bolji od Tima u svih pet međusobnih susreta, a nedavno je u Rimu upravo protiv njega odigrao najbolji meč u sezoni i najavio povratak starog Novaka. Sa Gofanom ima skor 5-1, ali je u "minusu" protiv Karlovića koji je dobio dva od tri njihova meča.

Ako nastavi da podiže nivo igre koju je pokazao tokom većeg dela turnira u Rimu nema razloga da se ne radujemo polufinalu i novom klasiku sa Nadalom.

Španac je četvrti nosilac, ali po mnogima prvi favorit da deseti put u karijeri osvoji Rolan Garos. "Bik sa Maljorke" je u sjajnoj formi ove godine, dobio je 36 od 42 meča i osvojio tri titule, na tri od četiri turnira na šljaci uoči dolaska u Pariz.

Prva prepreka u Bulonjskoj šumi mu je Francuz Benoa Per, koga je dobio u oba prethodna susreta, ali su poslednji imali 2013. Na daljem putu trebalo bi da se srezne sa još jednim domaćinom Žilom Simonom, ukoliko Viktor Troicki ne priredi iznenađenje i eliminiše iskusnog Francuza u drugoj rundi.

Ni treće kolo ne bi trebalo da predstavlja problem za Španca, jer su opcije Džek Sok, Aljaž Bedene, Rajan Herison i možda najkonkretnija zemljak Roberto Bautista Agut.

Već u četvrtfinalu očekuje se okršaj sa sjajnim serviserom i petom igračem sveta Milošem Raonićem. Kanađanin kreće od Stiva Darsisa iz Belgije, a na putu do Nadala mogli bi da mu se nađu Mihail Južni, Giljermo Garsija-Lopes, Žil Miler, Pablo Karenjo-Busta i možda najteža prepreka 11. nosilac Grigor Dimitrov.

Momak iz Podgorice nije blistao na Mastersima uoči RG, jer je nakon poraza u finalu Istanbula stao već u drugom kolu Madrida, bolji je bio Gofan, dok ga je u četvrtfinalu Rima zaustavio kasniji šampion Zverev.

Izvor: B92.net

Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter