23°C

Beograd

DAN TENISERKI: Čak TRI igračice slave rođendane danas!

Na današnji dan rođene su tri čuvene teniserke - Lindzi Devenport (1976.), Nađa Petrova (1982.) i Kim Klajsters (1983.).

Lindzi je američka teniserka koja je prvi put zauzela prvo mesto na WTA listi 1998. godina, a dostizala ga je u još sedam navrata. Jedna je od pet teniserki koje su bile prve i u pojedinačnoj i u konkurenciji parova. Osvojila je 55 pojedinačnih i 37 turnira u konkurenciji parova, kao i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 1996. u Atlanti. Karijeru je prekidala u dva navrata - 2007. i 2009. godine - zbog trudnoće.

Nadežda Nađa Viktorovna Petrova kao najbolji plasman na WTA listi beleži treće mesto do kog je stigla nakon pobede nad Žistin Enan u finalu turnira u Berlinu maja 2006. godine. Dva puta je dolazila do polufinala Rolan Garosa, a trenutno je 20. igračica sveta.

Belgijanka Kim Klajsters bila je na prvom mestu VTA liste u dva navrata i to u obe konkurencije i važi za jednu od najuspešnijih teniserki u Open eri. Osvojila je ukupno 52 WTA turnira, četiri Grand Slama u pojedinačnoj i dva u konkurenciji parova. Udata je za američkog košarkaša i sa njim ima ćerku Džadu.

Tanjug
Foto: Twitter/yummycakeco

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar