Izvor:
10.06.2016 u 16:23
0

TEŽE OD OČEKIVANOG: Federer pobedio tinejdžera i plasirao se u četvrtfinale Štutgarta

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se danas u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je u svom prvom meču posle skoro mesec dana u tri seta pobedio američkog tinejdžera Tejlora Frica, 6:4, 5:7, 6:4.

Meč je počeo dan ranije, ali je prekinut zbog kiše, u trenutku kada je prvi nosilac Federer vodio 4:3, uz jedan brejk. Švajcarac je dobio prvi set, ali je 18-godišnji Fric uspeo da iskoristi treću set loptu i dobije drugi set.

Federer se mučio da zadrži servis u trećem setu, ali je u devetom gemu došao do brejka.

– Bilo je jako teško, kao što sam i pre meča znao da će biti. Na kraju sam imao više sreće – rekao je 34-godišnji Federer, trenutno treći igrač sveta.

On je zbog povrede leđa propustio Rolan Garos, a to mu je bio prvi propušteni grend slem posle 65 nastupa.

– Morate pronaći svoj ritam posle tako dugačke povrede – rekao je Federer.

Ovo je Federeru bila 1.071. pobeda u karijeri, čime se izjednačio sa Ivanom Lendlom na drugom mestu. Prvi je Džimi Konors sa 1.256.

Ovo je Fricu, 65. na ATP listi, bio tek četvrti meč na travi.

Federer će u četvrtfinalu igrati protiv Florijana Majera.

Izvor: Beta
Foto: Facebook/MercedesCup

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter