Izvor:
02.08.2017 u 23:13
0

FEDERER IMA PAKLENI PLAN: Švajcarac namerava OVO da uradi do kraja sezone!

Švajcarski teniser Rodžer Federer odlučio je da nastupi na svim najvećim turnirima do kraja godine, s ciljem da se vrati na prvo mesto na ATP listi.

Federer ima još jedan cilj, da nadmaši Rafaela Nadal u ovoj sezoni, s obzirom da Španac trenutno ima 550 bodova više.

Iako je ranijih sezona znao da preskoči Masters u Montrealu, ovog puta će Federer nastupiti i upravo u Kanadi proslaviti 36. rođendan. Rodžer će igrati i u Sinsinatiju, a krunu tog dela sezone ostvariti na US Openu.

Švajcarcu će biti potrebni dobri rezultati na još tri turnira do kraja godine, u Šangaju, Bazelu i Parizu, kao i na završnom Mastersu u Londonu.

Na ruku mu idu povrede Endija Mareja koji je trenutno prvi na rang listi, kao i Novaka Đokovića koji je odlučio da završi sezonu zbog povrede.

Naravno, Nadal se neće tako lako predati, iako je doživeo tri poraza u nizu od Federera. Španac je u 2017. godini osvojio 7.095 bodova, 550 više u odnosu na Rodžera Federera. Treći je Dominik Tijem sa 3,345 bodova i on je daleko od najboljeg dvojca.

U ukupnom plasmanu Endi Marej trenutno ima 7,750 bodova, Nadal je drugi sa 7,465 bodova, treći Federer sa 6,545 bodova, a četvrti je Stan Vavrinka sa 5,780 bodova.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter