Izvor:
15.08.2017 u 14:29
0

Nadal predlaže promenu bodovanja na ATP Turu: „Velikoj četvorci“ treba duži odmor!

Rafael Nadal, novi-stari prvi teniser na ATP listi, ponovio je da je u muškom tenisu potrebno promeniti sistem bodovanja.

Nadal će od ponedeljka ponovo biti najbolji igrač sveta zahvaljujući tome što Endi Mari i Rodžer Federer neće nastupiti na Mastersu u Sinsinatiju.

Španac je pred prvi meč koji u sredu igra sa Rišarom Gaskeom istakao da su promene neophodne.

– Opet ponavljam – Rodžer ima 36 godina, Stan 32, Novak 30, a ja 31. Nismo više dvadesetogodišnjaci, generacije pre nas su se u ovim godinama penzionisale. U prošlosti sam govorio da ovakav raspored ne funkcioniše i da bi ga trebalo promeniti. Potrebno je da imamo dvogodišnji sistem bodovanja – rekao je Nadal.

"Bik sa Maljorke’" je kao razlog naveo veliku potrošnju kod najboljih tenisera.

– To bi zaštitilo igrače jer bi imali vremena za odmor. Jednogodišnji sistem znači da, pošto želite da ste uvek u dobroj poziciji, nemate mnogo odmora. Ako ste Federer, Đoković, Mari ili ja, onda nekako možete i opstati jer smo mi uspevali da se vratimo i dobijamo veliki broj mečeva. Međutim, kako se stari, problemi sa povredama ne pomažu. Raspored turnira je isti, zato je potrebno naći više vremena za odmor – kako fizički, tako i psihički. Neophodno je – dodao je Španac.

b92.net
Foto: Twitter/Rafael Nadal

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter