Izvor:
31.08.2017 u 20:18
0

Toni Nadal priznao: Mislili smo da Rafa zbog Novaka nikada neće postati broj jedan!

Ujak i trener Rafaela Nadala, Toni, otkrio je kako su pre desetak godina, kada je Novak Đoković počeo da se probija, svi u njegovom timu bili uplašeni da Rafael Nadal nikada neće postati broj jedan na ATP listi.

Rafa je već tada bio dugo iza Rodžera Federera na listi, što ga je frustriralo, a Đoković je bio u naletu. Toni Nadal nikada nije krio da je od Novaka očekivao da će postati najbolji igrač planete.

– Postao je broj dva sa 19 godina, 2005. godine. Bila je to sezona njegovog proboja, osvojio je 11 titula, među kojima i Rolan Garos i bio je na listi iza Federera. Bez obzira što je osvojio tri grend slema, tri godine je bio na drugom mestu, a onda je krenuo Novak Đoković da se probija. U jednom momentu Novak nas je uplašio da nikada nećemo doći do prvog mesta. Našalio sam se i rekao sam tada Rafi: "Verovatno ćeš biti najbolji broj 2 u istoriji" – ispričao je Toni Nadal.

Ipak, došao je i dan kada je Rafa svrgnuo Rodžera sa trona, bio je to 18. avgust 2008. godine, posle još dva grend slema trofeja i zlata na Olimpijskim igrama i držao je prvo mesto 143 nedelje.

informer.rs
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter