Izvor:
05.09.2017 u 16:13
0

Zimonjić pred polufinale Dejvis kupa: Francuska favorit, daćemo šansu mladima!

Selektor reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić kaže da je Francuska veliki favorit u polufinalu Dejvis kupa zbog brojnih otkaza srpskih tenisera, ali da je sada šansa za mlade zamene da se dokažu.

Srbija će u Lilu biti bez tri najbolja igrača Novaka Đokovića, Viktora Troickog i Janka Tiosarevića, a pozvani su Dušan Lajović, Laslo đere, Filip Krajinović i Zimonjić kao selektor – dubl igrač, ali i Miljan Zekić.

"Posle četvrtfinalnog meča protiv Španije želeo sam da svi budemo zdravi i na okupu, nažalost ništa od toga se nije ostvarilo. I da smo svi na okupu Francuzi bi imali prednost i blagi favoriti zbog domaćeg terena i podloge, ali neigranjem Novaka oni su preuzeli primat velikog favorita. Ovo može da bude šansa za mlade igrače, odnosno za nekoga poput Đerea koji nikada nije bio u timu, a svojim rezultatima na šljaci je sigurno zaslužio to ove sezone", rekao je Zimonjić za sajt TSS.

On je dodao da su na spisku igrači koji će biti stalni članovi reprezentacije u budućnosti.

"Ovo je prilika za mlade snage da se pokažu, biće veliko iskustvo za sve nas. Daćemo sve od sebe da izvučemo maksimum, nećemo se unapred predati, borićemo se do poslednjeg poena, u sportu je sve moguće. Susret sa Francuskom je veliki izazov za svakog od njih u singlu", zaključio je Zimonjić.

Polufinale između Francuske i Srbije igra se od 15. do 17. septembra u Lilu na fudbalskom stadionu Pjer Moroa koji će za ovu priliku biti pretvoren u halu.

tanjug.rs
Foto: teniskisavez.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter