Izvor:
23.09.2017 u 15:26
0

Britanci, konačno, priznali: NOVAK JE NAJBOLJI TENISER U ISTORIJI!

Novak Đoković najbolji je teniser svih vremena, utvrdio je "Metro"! Britanski list je analizirao put koji su Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer prošli na svakom od grend slemova koji su osvojili i na osnovu toga je izvučen koeficijent, prema kom je Novak neprikosnoven.

Srbin ima najmanje grend slemova od pomenutog trija – 12, ali je za svaki morao dobro da se pomuči i zato je njegov indeks 9,08.

Španac Nadal ima 16 najvećih trofeja i sa koeficijentom 7,84 je drugi najbolji u istoriji, a rekorder po broju grend slemova Rodžer Federer je najlakše stizao do 19 pehara i zato je treći (7,08).

"Metro" je bodovao svaku grend slem titulu koju je trio osvojio. Broj bodova određivan je na osnovu četiri faktora: prosečnog ranga protivnika na turniru, broja pobeda nad članovima "velike četvorke" (Đoković, Nadal Federer i Endi Marej), pobedama nad teniserima iz top 10 i pobedama nad nekim od grend slem šampiona.

Najteži put na jednom grend slemu imao je Nadal na Rolan Garosu 2007. Međutim, trenutno najbolji svetski teniser je imao i "šetnju" do trofeja na Otvorenom prvenstvu Francuske 2010. Međutim, kada se zbroji ostalih 14 trofeja koje je osvojio, nije mu bilo teže nego Novaku.

Đokoviću je najkomplikovanije bilo na Australijan openu 2011, a najmanje stresno na Vimbldonu iste godine. Ipak, i osvajanje tog Otvorenog prvenstva Engleske je bilo četiri puta teže od Nadalovog najlakšeg trijumfa. Federer je prvih 10 grend slemova pokorio bez ozbiljnijih prepreka, najteže mu je bilo na Vimbldonu 2007. i 2012.

Novak je trenutno na pauzi zbog povrede lakta. On je u sredu išao na oproštajnu utakmicu legende košarke Dušana Dude Ivkovića u Atini, a juče je stigao u Beograd. Još se ne zna koliko će se zadržati, a osim posete familiji i prijateljima ići će na konsultacije sa lekarima vezano za oporavak.

informer.rs
Foto: novakdjokovic.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter