Izvor:
06.07.2016 u 23:30
0

“BIO JE OVO LUD MEČ”: Federer se plasiro u polufinale Vimbldona

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se posle preokreta u polufinale Vimbldona, pošto je u četvrtfinalu pobedio Hrvata Marina Čilića u pet setova 6:7 (4), 4:6, 6:3, 7:6 (9) i 6:3. Federer je u njihovom sedmom međusobnom duelu do šeste pobede došao posle tri sata i 17 minuta igre. Švajcarac će se u polufinalu Vimbldona sastati s Kanađaninom Milošem Raonićem, koji je u četiri seta sa 6:4, 7:5, 5:7 i 6:4 pobedio Amerikanca Sema Kverija.

Mnogo toga se izdešavalo na ternenu… Bio je ovo lud meč. Uslovi za igru su bili lepi, lepo vreme, toplo, meni je baš odgovaralo. Čilić je izvanredan igrač, zadao mi je mnogo problema, zabavno je bilo igrati protiv njega. Zadovoljan sam plasmanom, a pogotov zbog kvalitetne igre i preokreta – rekao je Federer posle meča.

Čilić je vodio s 2:0 u setovima i bio je na pragu plasmana u polufinale, ali je Federer uspeo da stigne do preokreta, a i pritom spasi tri meč lopte.

Nadao sam se preokretu, ali nisam baš verovao. Nisam mu čitao servise, dok je njemu sve to polazilo za rukom, jednostavno igrao je sjajno i vodio s 2:0 u setovima. Imao sam i sreće, jer sam kod onih brejk lopti u trećem set pogodio poluvolej… Mogao je lako da završi na tribinama. Bio je lud gem to – rekao je Švajcarac.

Hrvatski teniser je u trećem setu pri rezultatu 3:3 imao tri vezane brejk lopte, ali je Federer dobrim servisima i agresivnom igrom uspeo da sačuva svoj serivs, a potom i oduzme servis protivniku. Švajcarac je u četvrtom setu posle velike borbe u taj-brejku, koji je dobio s 11:9, stigao do izjednačenja, pa je meč odlučen u petom setu.

Poslednja tri seta su bila odlična, ali isto tako i moja igra. Ohrabrujuće što mogu da napredujem tokom meča, što nisam popuštao, i što sam igrao sve bolje. Psihički sam ojačao posle izjednačenja i drago mi je što sam na kraju uspeo – kazao je on.

Federer je dodao da je najbitnije da se oporavi do polufinala s Milošem Raonićem.

Biće teško mnogo, pogotovo kada sam ovako umoran. Sutrašnji dan ću da iskoristim da se oporavim. Raonić ima sjajnu sezonu, napredovao je dosta i to obećava dobro polufinale – kazao je Federer.

Beta
Foto: Twitter/Adam Leitch

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter