Izvor:
28.01.2018 u 18:42
0

RODŽERE, SAD MOŽEŠ U PENZIJU! Maestralni Federer posle drame u pet setova srušio Hrvata i osvojio jubilarnu 20. Gren slem titulu!

Švajcarski teniser Rodžer Federer po šesti put u karijeri postao je šampion Australijan opena!

Švajcarac je u svom jubilarnom 30. Gren slem finalu posle velike borbe u pet setova savladao Hrvata Marina Čilića sa 3:2 u setovima (6:2,6:7,6:3,3:6,6:1).

Federeru je ovo jubilarna 20. titula na Gren slem turnirima. Iskusni švajcarski teniser je nakon plasmana u finale izjavio da mu je cilj da osvoji još jedan Gren slem pre nego što ode u penziju. Ono što je zacrtao odmah je i ostvario.

Rodžer je odlično otvorio meč. Ekspresno je napravio dva brejka i poveo sa 4:0. U nastavku je rutinski priveo set kraju (6:2).

Velika borba viđena je u drugom setu. Čilić je prikazao igru koja ga je dovela u veliko finale. Oba tenisera su bila sigurna na svom servisu pa je odluka pala u taj-brejku. Pri rezultatu 5:4 Čilć sjajnim forhed vinerom pravi mini-brejk i dolazi do set lopte. Odmah koristi priliku za izjednačenje u setovima.

Sigurnim servis gemovima teniseri su otvorili treći set. U šestom gemu Federer dolazi do 0:40 na servis Čilića. Koristi drugu brejk šansu i dolazi do ključne prednosti u setu, koji rutinski dobija (6:3).

Delovalo je da će Federer lako završiti posao na ovom meču. Odmah je napravio brejk i poveo sa 2:0. U trećem gemu Federer je imao priliku da dođe do novog brejka, ali je Čilić uspeo da se izvuče iz neugodne situacije (2:1).

Rodžer je osvojio svoj servis gem za 3:1, a onda je osledio neverovatan nalet Hrvata. Marin se nije predavao, vezao je pet gemova (dva brejka) i došao do izjednačenja u setovima (6:3).

Odluka je pala u petom setu.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter