Izvor:
28.04.2018 u 15:57
0

Troicki: Uskoro povratak u staru formu!

Godinama unazad navikli smo da srpske tenisere gledamo u samom vrhu. Pad u igri Novaka Đokovića neobjašnjiv je fenomen koji izaziva mnogo pažnje, ali ni Viktoru Troickom ne cvetaju ruže na terenu.

Nekada 12. teniser sveta, sezonu je otvorio loše – 12 mečeva, četiri pobede i osam poraza. Pet puta uzastopno eliminisan je u prvom kolu, a za pobedu ne zna od sredine februara i turnira u Roterdamu.

– Krenuo sam sezonu nikad gore i nisam zadovoljan time. Polako krećem mentalno da se vraćam, rezultatski još ne – izjavio je Viktor Troicki. – Dešavalo se mnogim igračima da imaju padove u karijeri, da ne pronalaze rešenje u tom trenutku. To se dešava i meni, ali polako osećam zadovoljstvo na terenu, iako gubim mečeve. Osećam da se vraćam i da ću uskoro biti onaj stari Viktor – pravi borac koji želi da pobedi.

Trenutno 71. igrač na ATP svestan je svih problema, ali već je učinio korake za koje se nada da će doneti boljitak.

– Najvažnije je da uživam u tenisu i jedino tako mogu da napravim rezultate. Dosta sam razmišljao šta i kako. Imao sam problema sa reketom, ali ne bih o tome da pričam. Sve sam to rešio. Napravio sam neke male promene i nadam se da će krenuti nabolje.

Loši rezultati na početku godine prouzrokovali su i pad na svetskoj rang-listi, pa je Troicki morao da igra kvalifikacije na mastersu u Monte Karlu.

– Čudno je bilo igrati kvalifikacije, ali to je realnost. Pao mi je rang, ali to me ne sputava, ne razmišljam o tome. Psihički sam bio klonuo i sad već vidim izlaz. Osećam se bolje. Rezultatski jeste tragično, ali jedan turnir menja sve. I samopouzdanje i ATP listu.

Troicki ističe da pozitivno i motivisano ulazi u nastavak sezone.

Sezona je na šljaci i igraću turnire u Evropi. Prvo u Istanbulu, a zbog ranga moraću da igram kvalifikacije za Rim i Madrid, posle toga dolazi Rolan Garos. Nadam se boljim rezultatima, jer teško da može lošije od ovog.

Troicki je u februaru napunio 32 godine, a o tome kada će doći kraj ne razmišlja.

– Još ne znam koliko ću se baviti tenisom, ali dok mogu i dok uživam, igraću. Roditeljstvo je dosta uticalo na tenis, to je najlepša stvar u životu koja se desila supruzi i meni. Definitivno odnosi mnogo pažnje energije, ali nema ništa lepše. Uživamo u svakom trenutku – zaključio je Viktor Troicki.

Troicki se osvrnuo i na Novaka Đokovića i povratak bivših trenera Marijana Vajde i Gebharta Fila Griča u tima.

– Polako, ali sigurno mislim da se vraća. Naravno, nije to to, ali teško je da odmah bude onaj stari Nole na kog smo navikli. Osećam i vidim u njemu želju. Vratio je Vajdu i Griča i to je normalno. Sa njima je imao najviše uspeha i sigurno da sa njima ima najviše samopouzdanja, a to mu je u ovom trenutku najpotrebnije.

novosti.rs
Foto: Facebook/novak djokovic, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter