Izvor:
06.07.2018 u 07:56
0

Vilander o favoritima na Vimbldonu: „Federer je ranjiv, a Novak veoma opasan“!

Mats Vilander, nekadašnji švedski teniser, rekao je za "Sportklub" da Novak Đoković može da ostvari dobar rezultat na ovogodišnjem Vimbldonu.

Vilander, sedmostruki Grend slem šampion i četvrtfinalista Vimbldona, veruje da trava odgovara Novakovoj igri.

"Mislim da igra dobro, trava je u ovom trenutku dobra podloga za njega. Čini mi se da biva nagrađen na travi za svoj stil igre u kojem je bekhend iznenada ponovo postao oružje. Na šljaci i betonu nije toliko dobar, niti ima toliko samopouzdanja u bekhend, ali na travi kao da je oružje. Takođe, i servis mu je oružje na travi i biće veoma opasan ovde", rekao je Vilander.

I dalje je prvi favorit za titulu Rodžer Federer koji ipak ne igra na nivou od prošle godine.

"Mnogo ljudi može da zaustavi Rodžera, ali ne mislim da ima mnogo onih koji na kraju mogu i da osvoje turnir. Federer ne igra toliko dobro kao prošle godine, naročito u najvažnijim trenucima, pokazalo se to već nekoliko puta ove sezone kada je gubio neizvesne duele, što se ranije nije dešavalo. Malo je ranjiviji nego lani, ali naravno da je i dalje favorit broj jedan".

Ni Rafael Nadal nije bez šansi na terenima Ol Ingland klaba.

"Ima dobru šansu. Prve nedelje trava je veoma suva, biće vruće i lopte će bolje hvatati spin, pa je njemu mnogo lakše da se kreće kada je sve suvo. To će mu olakšati da preživi prvu nedelju, a kada to uspe, svi znamo šta on može – uvek igra sve bolje i bolje kako turnir odmiče", zaključio je Vilander.

sportklub.rs
Foto: wikipedia, British Tennis youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter