Izvor:
14.07.2018 u 17:22
0

POBEDILA SERENU: Kerber prvi put osvojila Vimbldon!

Nemačka teniserka Andjelika Kerber osvojila je titulu na Vimbldonu, pošto je danas u finalu pobedila Amerikanku Serenu Vilijams u dva seta, 6:3 i 6:3.

Kerber je do treće pobede u devetom duelu s Amerikankom došla posle 65 minuta igre. Nemica je današnjim trijumfom došla do treće grend slem titule u karijeri, a prve na Vimbldonu.

Kerber je dobro počela meč, odmah je došla do brejka, a potom je sigurnim servis gemom došla do vodjstva od 2:0. Amerikanka je vrlo brzo uspela da se vrati, izjednači na 2:2, te povede sa 3:2, ali je Nemica potom vezala četiri gema zaredom, uz dva brejka za vodjstvo od 1:0 u setovima.

Amerikanka, 181. teniserka na WTA listi, nije uspela da pronadje ritam u drugom setu, često je grešila usled agresivne igre, pa je tako Nemica iskoristila nešto lošiju igru Vilijamsove i u šestom gemu došla do jedinog brejka, za koji se kasnije ispostavio kao jedini u tom periodu igre.

Vilijamsova današnjim porazom nije uspela da obori rekord Margaret Kort od 24. grend slem titule.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/Screenshot/Wimbledon

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter