27°C

Beograd

UŽIVO BOGOLJUB JANIĆIJEVIĆ OTKRIVA PRAVU ISTINU O RAČKU: Čak 14 nestalih lica o kojima nema nikakvog traga!

Sud u Hagu nije našao dokaze da se radi o zločinu u Račku. Ministar u vladi Ramuša Haradinaja je izbačen iz vlade a sada je osuđen za robiju jer je rekao da je sve u Račku podmetnuto. Slučaj koji i danas intrigira javnost glavna je tema večerašnje emisije Ćirilica.

Bogoljub Janićijević koji je tada bio zadužen za operaciju Račak iznosi svoju stranu priče.

- To je bila antiteroristička akcija planirana u cilju hapšenja terorista. Od juna meseca do akcije 15. januara 1999. godine imali smo terorističke napade na komunikaciju, na vozila policije, vojske, kidnapovanje ljudi bez obzira na nacionalnost - započinje svoju priču Bogoljub Janićijević.

Naš gost je nastavio da komentariše broj žrtava i izneo frapantne podatke.

- Bilo je tu kidnapovanih i Srba, Albanaca i Roma. Takođe je bilo napada na komunikaciju Štimlje Uroševac. Poslednji napad bio je 10. januara kada je u terorističkom napadu ubijen pripadnik policije Svetislav Pržić, a još dva policajca su ranjena.

Slučaj Račak odneo je mnogo ljudskih života, među kojima nisu bili samo Srbi.

- U tih 28 terorističkih napada poginulo je osam pripadnika policije, 14 vojske i četiri civila. Od juna do januara kidnapovano je 35 pripadnika srpske, romske i albanske nacionalnosti. Od njih je 14 nestalo i nema nikakvog traga o njima.
Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar