7°C

Beograd

EKSKLUZIVNO IZ "ĆIRILICE": Kako je izgledala akcija Račak? Bogoljub Janićijević otkriva sve detalje! (FOTO)

Gledaoci emisije Ćirilica imaju ekskluzivnu priliku da saznaju kako je izgledala akcija Račak, o kojoj se i dan-danas govori u svim medijima. Naš gost Bogoljub Janićijević je konačno obelodanio kako je to izgledalo.

- Akcija je isplanirana tako da je štab MUP-a morao da je odobri. Štab je inače bio u Prištini. Akcija je planirana za hapšenje, a sve što se dogodilo posle su jednostavno događaji na terenu koji su diktirali da se iskoristi pešadijsko vatreno naoružanje - izjavio je Janićijević.

- Oni su bazu pravili još 1998. godine. Od juna te godine su kidnapovane ljude terali da kopaju rovove. Ceo Račak je bio isprepleten rovovima i bunkerima - otkrio je Bogoljub Janićijević.

Po prvi put u domaćim medijima, gledaoci su imali priliku da čuju tačnu satnicu cele akcije koja planirana unapred.

- Akcija se odvijala od 3 ujutru početkom blokade. Ušli smo do jedne polovine njihovih rovova iza leđa, a drugi deo akcije je krenuo u sedam sati. Mi smo obavestili odeljenje u Štimlju, gde je šef bio Tomi Olafson da ćemo izvesti tu akciju u cilju hapšenja terorista odgovornih za ubistvo više od 26 ljudi na tom prostoru. Akcija je trajala do 14 i 30 s tim što je aktivna borba bila od 7 ujutru do pola dva - zaključio je Janićijević.


UŽIVO ISPOVEST BOGOLJUBA VESELINOVIĆA O RAČKU: Akcija u Račku je bila u cilju hapšenja terorista!
Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar