23°C

Beograd

DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN: Rođen je jedan od NAJKONTROVERZNIJIH srpskih pisaca! (VIDEO)

Na današnji dan 1975. godine rođen je srpski pisac i novinar Marko Vidojković.

Ovaj Beograđanin završio je Pravni fakultet u Beogradu, a sa pisanjem je počeo 1998. godine i mnoge njegove kratke priče objavljene su u časopisima Duga, Treći trg, Ekspres i Blic njuz, kao i u zbirkama priča "Projekat Bukovski" i "Podgoričke priče".

Godine 2001. izdao je svoj prvi roman "Ples sitnih demona" u kome opisuje odrastanje šesnaestogodišnjeg pankera. Iste godine izdao je i nastavak romana pod nazivom "Đavo je moj drug", oba za izdavačku kuću Narodna knjiga.

Proslavio se romanom "Kandže" (2004) za "Samizdat B92", o građanskim protestima 1996-97. godine. Najpoznatiji roman izdat je 2006. godine pod nazivom "Sve crvenkape su iste". Zatim, 2009. izdaje "Hoću da mi se nešto lepo desi odmah".

Godine 2012. prekida saradnju sa "Samizdatom", prelazi u "Rende", napušta mesto urednika u Plejboju i postaje samostalni umetnik. Sledeću knjigu, "Urednik", o iskustvu uređivanja časopisa i o Las Vegasu, izdaje za kuću "Laguna" 2014. godine, a zbirku priča "Priče s dijagnozom" objavljuje marta 2015. godine.

Šta se još dogodilo na današnji dan pogledajte u prilogu jutarnjeg programa Happy televizije.

HappyTv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar