14°C

Beograd

DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN: Rodio se JEDINI fudbaler čije se ime našlo u jednom REČNIKU! (VIDEO)

Na današnji dan 1981. godine Malne je postao bogatiji za jednog dečaka koji je vremenom izrastao u vrhunskog profesionalnog fudbalera.

Zlatan Ibrahimović, trenutno igra na poziciji napadača u Mančester junajtedu. Rođen je u Švedskoj, u porodici emigranata iz bivše Jugoslavije. Njegov otac Šefik je iz Bijeljine, a majka Jurka Gravić iz Zadra.

Popularni Ibrakadabra počeo je da trenira fudbal u ekipi Malme BI, a igrao je i u mlađim kategorijama ekipa FBK Balkan. Prvi profesionalni ugovor potpisao je 1996. sa ekipom Malmea. Od tada je igrao u najpoznatijim seniorskim klubovima, kao što su Ajaks, Juventus, Inter, Barselona, Milan, Pari Sen Žermen i - od ove godine - Junajted.

Imao je mogućnost da nastupa za reprezentacije Bosne i Hercegovine ili Hrvatske, ali odabrao je da brani boje skandinavaca, pa je za švedsku reprezentaciju dbitovao 2001. godine. Šest puta zaredom osvajao je Zlatnu loptu - najgradu za najboljeg švedskog fudbalera u godini.

Ibra je čak ušao i u švedski rečnik! Po njegovom imenu, jedna od najnovijih reči u švedskom jeziku je "zlatanera" - dominirati!

Šta se još dogodilo na današnji dan pogledajte u prilogu jutarnjeg programa Happy televizije:

HappyTv.rs
Foto: Twitter/Futmais

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar