30°C

Beograd

MILORAD ARLOV ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO": Trudimo se da povežemo porodice iz Republike Srpske i sa Kosova! (VIDEO)

Gost jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo" bio je predsednik Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Katarina Korša je sa svojim sagovornikom razgovarala o tome kako Odbor pomaže Srbima sa Kosova i Metohije.

- Projekat Odbora za KIM je jedan od pomoći narodu na Kosovu i Metohiji. Mi smo trećeg maja 2008. godine otišli da iz protesta odigramo utakmicu sa veteranskim klubom „Trepča“ i onda smo ostali sa njima u kontaktu. Kada su posle nastale one barikade, mi smo počeli naš narod da pomažemo raznim humanitarnim akcijama. Kasnije se rodila ideja da spojimo decu Kosova i Republike Srpske, tim projektom do sada je obuhvaćeno oko 4500 dece, svake godine smo imali različite kriterijume za dolazak. Ove godine je bilo najmasovnije, 20-21 autobus je došao, obuhvaćena su sva deca sa Kosova i Metohije. Tačno 900 najboljih učenika je bilo smešteno sedam dana kod svojih vršnjaka širom Republike Srpske - istakao je Arlov.

Naglasio je da je veoma važno povezati porodice i decu iz Republike Srpske i sa Kosova.

- Deci ova razmena znači puno. Čast mi je kada me sretnu i kažu da su bili u Republici Srpskoj, cilj je bio da se povežu porodice Republike Srpske i Kosova. Imamo izuzetnu pomoć od Ministarstva prosvete Republike Srpske, Vlade Republike Srpske, lokalnih škola... Grad Gradiška je pomogao školi u Zubinom potoku, to je jedan od projekata. Školi je bio račun blokiran. Ima još puno takvih primera. Jedan divan gest iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, hoće da iz jedne opštine koje je prihvatila decu sa KIM da ih odvedu zajedno sa decom sa Kosovo u Grčku. Izuzetan projekat našeg Odbora je da želimo da izgradimo dnevni Centar za decu sa poteškoćama u razvoju, to gradimo ove godine. - zaključuje Arlov.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar