7°C

Beograd

UVEK AKTUELNA TEMA U EMISIJI "POSLE RUČKA": Koliko košta nezavisnost Kosova i Metohije? (VIDEO)

U današnjoj emisiji "Posle ručka", gledaoci su imali prilike da čuju kakva je trenutna situacija na Kosovu i Metohiji.

U svetlu zemljotresa u Draču i pomoći koju su srpski specijalci pružili albanskom stanovništvu, naši gosti Dr Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke, Božidar Delić, general-major Vojske Srbije i Crne Gore u penziji, Dragoslav Bokan, predsednik Instituta za nacionalnu strategiju, ratni komandant, publicista, književnik i režiser, kao i Zoran Ostojić, novinar i član LDP-a, govorili su o generalnoj klimi u južnoj srpskoj pokrajini i šta će se dalje dešavati na Kosmetu.

Dr Vojislav Šešelj, kao mnogo puta do sada, izneo je svoj stav po pitanju svega što se dogodilo prethodnih dana.

- Naši specijalci će ići verovatno avionom. Šiptari na Kosovu još uvek nisu naoružani savremenim protivavionskim sredstvima pa ne mogu da nam ugroze avione. Naša pomoć može da se pošalje i preko Makedonije ili Crne Gore, a možemo da iskoristimo i vazdušni prostor iznad Kosmeta. Treba pokazali humanost i treba pokazati dobru volju i pomoći tim civilima - rekao je Šešelj.

Božidar Delić, general-major Vojske Srbije i Crne Gore u penziji, dodatno se nadovezao na reči dr Vojislava Šešelja i naglasio da

- Mi smo imali razne situacije, to su bile ruševine od bombardovanja. Vojska je organizovana sila jedne države i uvek je spremna da se uključi. Upravo zato što je org, disciplinovana, zato što ima org komandovanje. Kada su u pitanju vanredne situacije, vojska se po pravilu uključuje prva. Za te neke specijalne zadatke postoje posebno obučene jedinice sa psima i posebnom tehnikom - rekao je Božidar Delić.

Dragoslav Bokan, predsednik Instituta za nacionalnu strategiju, ratni komandant, publicista, književnik i režiser, objasnio je da postoji velika razlika u pogledu načina ratovanja kod Srba i Albanaca.

- Imali smo mi takve situacije u Prvom svetskom ratu, kada su srpski vojnici zajedno sa bugarskim proslavljali praznike. Prosečan Albanac, kada vidi srpskog specijalca na Kosmetu, za razliku od nas gleda u svoje vođe da mu oni kažu kako da reaguje. Mi imamo nekoliko miliona instituta i nevladinih organizacija. Svaki Srbin je nevladina organizacija za sebe i svako ima svoje mišljenje što je nekada dobro - izjavio je Dragoslav Bokan.

Zoran Ostojić, novinar i član LDP-a, je naglasio da je čuo nekoliko nelogičnosti i istakao da u pomoć nije išla vojska nego ekipa za vanredne situacije.

- Iz poštovanja prema vašim gledaocima samo da pojasnim nešto. Nikakva vojska ne ide u Albaniju, već vatrogasci. Kada se dogodi ovakva situacija u uređenim zemljama, a mi idemo ka tome, šalju se jedinice za vanredne situacije koji su deo policije. Vojska nije obučena da otkopava mrtve iz ruševina. Ako ste slušali pažljivo to je rekao i predsednik Vučić - izjavio je Zoran Ostojić.
Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar