31°C

Beograd

MIHAJLO GRUPKOVIĆ U EMISIJI "PRELO U NAŠEM SOKAKU": Mala opština sa velikom legendom!

U današnjoj emisiji "Prelo u mom sokaku" jedan od gostiju bio je Mihajlo Grupković predsednik opštine Vračar.

Ono što može da se vidi na Vračaru je raznoliko. Koliko je posetilaca iz inostranstva posetilo ovu opštinu u Beogradu.

- Naša mala opština u sebi ima veoma veliki broj sedišta kompanija koja pokreću privredu Srbije. Beograd je posetio i ove godine veliki broj turista, a samim tim i Vračar. Ono što Vračar nudi kao turističku atrakciju počevši od Beogradskog dramskog pozorišta, Narodne biblioteke do fantastičnog Hrama Svetog Save su spomenici i istorijske znamenitosti. To su sve atrakcije koje privlače turiste. Pored toga postoje legendarni restorani i kafići koji su nezaobilazni kao i hoteli i hosteli u kojima turisti odsedaju, a koji zapošljavaju veliki broj ljudi - rekao je Mihajlo Grupković.

Na 800 metara kvadratnih u 400 manjih radnji moguće je naći sve vrste zanata i mnogo više. Od pečatoresca, preko proizvođača kandila do stakloduvača. Zvanični naziv mu je "Zanatski centar Vračar". Oni koji rade u njemu nazivaju ga "Zanatsko boemsko umetnički centar", a svi Beograđani ga znaju kao "Gradić Pejton"

- Vračar je prepoznatljiv po "Gradiću Pejtonu" kojeg već sledeće godine čeka rekonstrukcija. Vračar je idealan za stanovanje starijih sugrađana, a i za porodice koje imaju najmlađe sugrađane – istakao je Grupković.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Youtube/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar