28°C

Beograd

Srpska olimpijska vicešampionka gošća emisije "Prelo u našem sokaku"! (FOTO)

Ivana Maksimović Anđušić uspešna je sportiskinja i reprezentativka Srbije u streljaštu

Beleži zapažene uspehe države u juniorskim i seniorskim kategorijama. a kasnije i na međunarodnim takmičenjima. Bila je nosilac zastave Srbije na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara 2016. godine u Riju.

Uspešna reprezantativna gostujući u emisiji "Prelo u našem sokaku" podelila je sa auditorijumom televizije Hepi iskustva bavljenja ovim sportom:

- Streljaštvo na početku nije bilo moj fah, ali kako mi je otac vice šampion u ovom sportu, a majka trener, geni su presudili. SVe vreme se trudim da kultivišem svoj temperament, jer sam po priodi veoma impulsivna, a za streljaštvo je neophodni biti staložen - počeka je Ivana svoje izlaganje, a potom objasnila ono što mnoge interesuje, o čemu razmilja dok se priprema za pucanj:

- Uglavnom ni o čemu. U tom trenutku neophodno je uklopiti tri tehnike. To je tehnika disanja, nišanjenja i opaljivanja. Mnogo je teško istovremeno spojite te tri tehnike i tih nekoliko sekundi ostati miran - objasnila je sportistkinja.

U skladu sa temom koja se neprestano provlači kroz medije. borbe protiv nasilja nad ženama, Ivana je dala svoje mišljenje - koliko je bitno da žena umre da se odbrani:

- Po mom mišljenju, svaka žena bi trebalo da zna da se odbrani, najpre zbog svoje sigurnosti. Tim povodom, pozivam sve žene da dođu u streljanju - rekla je.

Happytv.rs
Foto: Twitter/RobertRobi

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar