28°C

Beograd

BELOCRKVANSKE MAŽURETKINJE U EMISIJI "PRELO U NAŠEM SOKAKU": Takmičimo se, osvajamo medalje i u samom smo vrhu Evrope!

U današnjoj vikend emisiji "Prelo u našem sokaku" na najgledanijoj Happy televiziji "posetili" smo Belu Crkvu grad u kom je pored mnogobrojne i šarenolike ponude već šest godina "mažur tim" našao svoje mesto.

Belocrkvanske mažoretkinje osnovane su novembra 2012. godine. Prvo zvanično takmičenje je bilo 2013 godine u Apatinu gde su osvojile 3. mesto i gde su se plasirale na prvo evropsko prvenstvo u Brnu (Češka) gde su osvojile 13 mesto u Evropi.

Za tri godine uspele su da postanu državne prvakinje Srbije (2015), i 7 na evropskom prvenstvu koje se održavalo u Francuskoj, a i dalje nastavljaju sa svojim uspesima.

Učesnice su svih karnevala u Srbiji i u inostranstvu. Broje oko 90 članova, najmlađih sastava devojčica od 4 do 8 godina, kadeti od 8 do 12,juniorke 12 i više godina.

One su osmeh Bele Crkve i ambosadorke. Njihove uniforme koje nose su prelepe i one su “parodija” na ozbiljne uniforme koje su vojnici nosili u boj.

- Sama organizacija našeg karnevala imala je potrebu za „mažur timom“. Takmičimo se i osvajamo medalje i u vrhu Evrope smo. Proputovali smo našu zemlju, a i dosta zemalja u inostranstvu, prešli smo mnogo kilometara i uživamo u tome. To su zemlje gde je prepoznatljiv mažuro ples i mi rado idemo na sva takmičenja gde možemo da pokažemo svoju veštinu. Atraktivno je gde god da se pojavimo, a širok je spektar gde možemo da radimo – rekao je Dejan Đurić.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Happytv.rs

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar