23°C

Beograd

Vršac - grad gde se rađaju šampioni!

Boban Bogosavljević, šahovski velemajstor i član Gradskog verća za omladinu i sport u Vršcu, otkrio je u emisiji “Prelo u našem sokaku” niz aktivnosti koje grad preduzima kako bi se pre svega najmlađi Vrščani uključili u bavljenje sportom.

- Naš najnoviji projekat nosi naziv školica sporta “Živi zdravo“. Ovaj projekat će objediniti treninge, merenja i edukaciju 350 dece predškolskog uzrasta sa ciljem rešavanja deformiteta kičme, gojaznosti i poboljšanja motoričkih sposobnosti. Treninzi i edukativni programi u sklopu sportske školice ,,Živi zdravo” obavljaće se u ustanovama u kojima deca već pohađaju predškolski program. Rukovodioci ovog programa biće profesori sporta i fizičkog vaspitanja. Cilj ovog projekta je da uz stručni rad animira decu i upozna ih sa sportskim aktivnostima, načinom sportskog života i postulatima zdrave ishrane – istakao je Bogosavljević.

Međutim, briga o najmlađima nije jedino po čemu se Vrščani poznaju u svetu sporta.

- Nedavno, pre nekoliko nedelja, dobili smo prvi gradski bazen. To je velika stvar za nas. Sada možemo početi sa otvaranjem škole plivanja i vaterpolo kluba. Do sada smo bili poznati o individualnim sportovima kao što su paraglajding, tekvondo, stoni tenis, a cilj nam je i da u ekipnim ostvarimo značajnije rezulate. Trenutno imamo košarkaški klub koji se uspešno takmiči u regionalnoj ABA2 ligi – rekao je Bogosavljević.

happytv.rs
Foto: happy tv

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar