28°C

Beograd

REPREZENTATIVKA SRBIJE U STRELJAŠTVU U "PRELU U NAŠEM SOKAKU":  "Dok vas služi ruka i oko možete se baviti ovim prelepim sportom"!

U najgledanijoj vikend emisiji "Prelo u našem sokaku" gost je bila Bobana Veličković Momčilović reprezentativku Srbije u streljaštvu.

Bobana je učesnica Olimpijskih igara 2012. u Londonu i 2016. u Brazilu. Dvostruki je prvak Evrope u disciplini vazdušni pištolj 2010. i 2012. godine, član je Streljačkog kluba "Bor030" iz Bora.

Srbija je poznata po junacima muškarcima koji sun osili puške, a u streljaštvu većinu medalje sa velikih takmičenja donose žene.

- Srpsko streljaštvo je izuzetno uspešno i pored ostalih sportova dičimo se i ovim sportom. Na poslednjim OI streljaštvo je bilo bez medalja, ja sam uspela da dođem do finala i nadam se da će na sledećim OI i takmičenjima odličja biti više- rekla je Bobana Momčilović Mitrović.

Streljaštvo je sport koji nema granice. Kada imate 30 godina u nekim sportovima ste na kraju karijere, a u streljaštvu se kaže da ste tek na početku.

- Streljaštvo je dugovečan sport i ako bude bilo rezultata je ću biti još prisutna u ovom lepom sportu. Velika prednost streljaštva je ta što možete da budete dugo u sportu. Tačnije dok vas služi ruka i oko možete se baviti s njim - istakla je Bobana Momčilović Mitrović.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Happytv.rs

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar