27°C

Beograd

MARIJA MIJIĆ: "Turisti, zapravo, obožavaju Beogradsku tvrđavu, mi smo u prošloj godini premašili cifru od dva miliona turista!"

Nastavljamo da upoznajemo Srbiju!

Na početku ove subotnje emisije "Prelo u našem sokaku" naš voditelj, Uroš Davidović, razgovarao je sa koordinatorkom za delatnost turizma, Marijom Mijić.

Započinjemo sa istorijom, sa možda najspektakularnijim spomenikom koji postoji u Srbiji, a to je Beogradska tvrđava.

Marija Mijić je istakla kakva je turistička ponuda Beogradske tvrđave i pozvala sve građane da je posete.

- Ja bih da pozovem građane da dođu i da posete Beogradsku tvrđavu u ovim letnjim danima. Tu su naših šest objekata, koji su otvoreni svakodnevno od 11 do 19 časova za posetioci, to su: Sahat kula, Kula Nebojša, Vojni bunker, Rimski bunar, Kazamati vojnog muzeja, koju posebno moram da spomenem, a unutra je predivna izložba koja se zove „Srednjovekovne sprave za mučenje“ pokazuje vreme srednjeg veka, inkvizicije. Svi koji nisu bili da već to vide, obavezno treba da dođu i to vide. Tu je i Dino park za najmlađe posetioce, koji u ovim vrelim letnjim danima nudi kako edukativne radionice, tako i pregršt zanimljivosti. Turisti zapravo obožavaju Beogradsku tvrđavu, mi smo u prošloj godini premašili cifru od dva miliona turista! Rimski bunar je definitivno po svim statistikama najposećeniji u sklopu Beogradske tvrđave. Tu je i park Kalemegdan, mnogo toga zanimljivog za fotografisanje, gde god dođete na prostor Beogradske tvrđave možete nešto lepo da naučite. Moram da spomenem i divne izlžbe koje se nalaze na Savskom šetalištu, kao i u galeriji Beogradske tvrđave koja je koncipirana mladim neafirmisanim umetnicima da se istaknu.- istakla je Mijić.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar