20°C

Beograd

SRPSKA TRADICIONALNA IGRA U PRELU : NACIONALNI ANSAMBL "KOLO" PRAVI SPEKTAKL!

U subotu u emisiji " Prelo u našem sokaku" ugostili smo i direktora našeg Nacionalnog ansambla "Kolo" , Vladimira Dekića. Govorili smo o spektaklu na Tašmajdanu povodom kraja još jedne sezone.

To je kraj koje sezone ?

- Taj koncert je spektakularni kraj, kruna 71.sezone ansambla " Kolo" koja je stvarno bila veoma uspešna. Dosta smo nastupali po inostranstvu, gostovali smo u Rumuniji, Turskoj, Bugarskoj, Francuskoj , Sloveniji i mnogim gradovima širom zemlje i regiona. Te je 6. jula priređeno neštvo sasvim drugačije, koreografije od 360 stepeni i umetnički i organizaciono.

Naši članovi su stalni članovi ansambla "Kolo", primaju platu akao svi zapošljeni u državnim institucijama kulture , poput Narodne biblioteke, Narodnog pozorišta i drugih. To su umetnici koji mnogo rade na sebi.

Hteo bih da ekskluzivno najavim u 72.sezoni, jedan važan datum, 16.novembar kada ćemo na sceni Narodnog pozorišta ugostiti kolege iz Grčke i Bugarske s kojima ćemo praviti projekat " Balkanska svadba" gde ustvari predstavljamo svadbarske običaje iz sve tri zemlje.-

Happytv.rs
Foto : Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar