29°C

Beograd

TOPLANE U SRBIJI VRŠE PROBE PRED GREJNU SEZONU: Dobra snabdevenost grejnim energentima! (VIDEO)

Danas nagli pad temperature u Srbiji, a do kraja dana i večeras još hladnije, potvrdio je Republički hidrometeorološki zavod. Srbija se probudila jutros uz kišu i oblake, a temperatura je negde opala i za desetak stepeni.

- Toplane u Srbiji vrše probe, u većini su hladne probe obavljene i sistem je spreman, remontni radovi su uglavnom završeni - kaže za Telemaster Dejan Stojanović direktor “Toplana Srbije”. On je dodao da su u, skladu sa vremenskim prilikama, ponegde urašene i tople probe. Snabdevenost energentima za početak grejne sezone je dobra, dodaje Stojanović.

Oktobar je doneo drastičan pad temperature, topliju garderobu, ali i hladne prostorije, Dejan Stojanović kaže da su sve probe za predstojeću grejnu sezonu spremno.

Objekti se još nisu rashladili, a odluke kažu da u zavisnosti od opština i gradova ta temperatura prosečna i dnevna se računa od jednog do tri dana

Snabdevenost energentima za početak grejne sezone je dobar i ima dovoljno svih vrsta goriva ističe Stojanović.

U Srbiji se narednih dana očekuje smena sunčanih i oblačnih intervala, a hladne prostorije će dočekati stabilna energetska situacija.


Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar