Izvor:
07.10.2018 u 10:29
0

VESIĆ: Za park na Petlovom brdu oko 5,5 miliona dinara!

Na Petlovom brdu, u Ulici 11. krajiške divizije, danas je otvoren novoizgrađeni park koji je, prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, koštao oko 5,5 miliona dinara.

Novi park nalazi se kod broja 40 i sastoji se od dečjeg igrališta, fitnes parka i platoa za odmor starijih sugrađana.

Ovo je bila potpuno neuređena površina gde deca nisu mogla da se igraju na ovaj način i zahvaljujući inicijativi građana i gradske opštine Rakovica, JKP "Zelenilo Beograd" je uradilo ovaj park koji je koštao oko 5,5 miliona dinara – rekao je Vesić.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja parka koji je, naveo je, rezultat razgovora sa građanima.

Pre šest meseci smo ovde bili, razgovarali sa građanima, a evo danas imamo park koji otvaramo – rekao je on.

Vesić je podsetio da je Grad Beograd u poslednje četiri godine na Rakovici obnovio devet dečijih igrališta, sedam teretana na otvorenom, pet sportskih terena, dva prostora za kućne ljubimce, jedan plato i desetine staza i stepeništa.

Naveo je da Beograd ima dosta infrastrukturnih problema jer su određeni delovi grada građeni pre 30, 40, 50 godina.

Sa druge strane, u vreme kada su građene ove zgrade nije imalo potrebe za izgradnjom ovolikog broja dečijih igrališta i onoga što se podrazumeva kada je u pitanju komfor ljudi u 21. veku – poručio je zamenik gradonačelnika.

Događaju su prisustvovali državni sekretar u MUP-u Milosav Miličković, sekretar za komunalne i stambene poslove Nikola Kovačević, direktor JKP ''Zelenilo Beograd'' Slobodan Stanojević i direktor JKP ''Beograd put'' Ivan Tejić.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter