VELIKODUŠNE DONACIJE KOMPANIJE "HEMOFARM": 20 medicinskih kreveta Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije u vrednosti od 4,6 miliona dinara!

 

 Kompanija Hemofarm donirala je danas 20 medicinskih kreveta Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije u vrednosti od 4,6 miliona dinara, koji će biti korišćeni u jedinici intenzivne nege Urgentnog centra.

Direktor Urgentnog centra Marko Ercegovac naveo je u izjavi novinarima da je Hemofarm kompanija pokazala visok stepen odgovornosti u partnerstvu sa Ministarstvom zdravlja i zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

"Naš cilj je poboljšavanje uslova lečenja svih naših pacijenata. Najkritičniji i najteži pacijenti u Srbiji se nalaze u Urgentnom centru, ,a Hemofarm je prepoznao naš trud i cilj i zajedno sa nama je nastavio dobru partnersku saradnju", kazao je Ercegovac.

Naveo je da Hemofarm već drugu godinu donira po 20 kreveta, sa ciljem da poboljša uslove za lečenje najtežih pacijenata intenzivnih nega. 

Generalni direktor Hemofarma i potpredsednik Štada grupe Ronald Zeliger istakao je da je veliko zadovoljstvo sarađivati sa Urgentnim centrom, ali da je ta saradnja i više od toga, odnosno da je to obaveza svakog ljudskog bića.

"Potpuno je jasno da nam je potrebna dobra oprema kako bi doktori mogli da pruže najbolju negu pacijentima. Ovo partnerstvo će se nastaviti i ne traje samo dve godine, već je počelo i ranije", kazao je Zeliger

Kaže da su ove i prošle godine donirali po šest miliona dinara Kliničkom centru, što predstavlja najveći njihovih donacija koje su dali kliničkim centrima i zdravstvenim ustanovama u Srbiji, u iznosu od 25 miliona godišnje.

"Mislim da nije baš najbolje naglašavati pomoć u finansijskom smislu, jer posebna je obaveza i čast sarađivati sa zdravstvenim ustanovama i nadam se da će ovo biti dobar primer i drugim kompanijama u Srbiji da pomognu zdravstvenim ustanovama", naveo je Zeliger.

Ukupna pomoć Hemofarma zdravtsvenim ustanovama u Srbiji u robi i lekovima samo u ovoj godini iznosi 24 miliona dinara.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedija

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro