ZORAN RADOJIČIĆ: Nova zgrada Prihvatilišta za decu do 25. februara 2019.!

 

  Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je danas radove na rekonstrukciji i adaptaciji objekta u ulici Živka Davidovića, na Zvezdari, u kome će se nalaziti Prihvatilište za decu i istakao da je vrlo zadovoljan kako radovi teku, te da bi kompletan posao trebalo da bude završen do 25. februara sledeće godine.

Podsetio je da usluge Prihvatilišta koriste deca koja su zlostavljana, bez roditeljskog staranja ili su predmet trgovine ljudima i dodao da im je nova zgrada neophodna jer se trenutno nalaze u nedovoljno adekvatnom prostoru.

"Prostor u kojem se deca trenutno nalaze nije adekvatan i zauzima površinu od svega 250 kvadratnih metara, dok će ovde na raspolaganju imati 1.700 kvadratnih metara. Kapacitet nove zgrade Prihvatilišta biće znatno veći, deca će moći da se zadrže najduže šest meseci, nakon čega će biti upućivana u hraniteljske porodice ili na drugo mesto sa obezbeđenim uslovima za njihov boravak", rekao je Radojičić.

Poručio je da je veoma važno da kao društvo brinemo o toj grupi dece jer im je pomoć neophodna.

"U razgovoru sa direktorkom saznao sam da je jedna od novogodišnjih želja dece koja se trenutno nalaze u Prihvatilištu upravo dobijanje adekvatnijih uslova koji ih ovde očekuju", rekao je Radojičić i dodao da je od početka svog mandata želelo da se ovaj projekat realizuje što pre.

Vrednost investicije je 120 miliona dinara, a osim većeg kapaciteta za prijem dece nova zgrada Prihvatilišta će imati bolje uslove za korisnike, dnevni boravak, edukativne radionice, sobu za bezbedno ispoljavanje besa, senzornu sobu, prostorije za igru, kabinet za informatiku.

Radove su sa gradonačelnikom obišli sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, Vladeta Mitrović iz Sekretarijata za investicije i vršilac dužnosti direktora Prihvatilišta Danijela Stajković

 

Izvor: Tanjug
Foto: beograd.rs

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro