Izvor:
30.03.2019 u 11:20
0

DRUGA FAZA RADOVA NA TRGU REPUBLIKE: Velike izmene u saobraćaju! Evo i od kad!

Zbog početka druge faze radova na Trgu Republike, u ponedeljak, 1. aprila, doći će do velikih izmena u saobraćaju u centru grada, a ključna izmena je što Kolarčeva ulica više neće biti u funkciji ni javnog prevoza ni putničkog saobraćaja, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

On je posebno skrenuo pažnju sugrađanima da Kolarčevu ulicu više neće moći da koriste, kao i da će pored toga nekoliko linija imati skraćene trase.
Kako prenosi gradski Sekretarijat za informisanje, trolejbuske linije 21, 22 i 29 biće skraćene do Slavije. Izlazno stajalište će biti na Trgu Slavija između Beogradske i Makenzijeve ulice, a ulazno stajalište će se nalaziti između Ulice krala Milana i Nemanjine.

Linije 19, 28 i 41 biće ukinute, linija 40 pojačana, a novina će biti uvođenje jednog 'šatl' autobusa od Slavije do Palate "Albanija", s nazivom 22A. Linije 31 i 27 će okretati kod Palate "Albanija", dok će linije koje su do sada stajale na Trgu Republike, kao što su 24, 26, 37 i 44 skretati na ovom terminusu i odatle ulaziti u Dečansku ulicu i nastavljati svojom trasom Mladenović je apelovao na vozače da poštuju obaveštenja koja će ići od nadležnih službi i precizirao da više neće moći da se skrene iz Prizrenske ulice u Kolarčevu ulicu, pa se tako očekuje da će Terazijski tunel biti opterećeniji, a očekuje se da će veće opterećenje imati i potez iz Ulice despota Stefana Lazaravića i skretanje u Dečansku ulicu.

– Sve ove izmene će trajati dok traju radovi na rekonstrukciji Trga Republike. Mi imamo po planu 420 dana, krenuli smo u avgustu prošle godine i krećemo se u projektno zadatim rokovima. Treba očekivati da se radovi završe do decembra, mada ćemo se truditi da to bude i ranije– istakao je Mladenović.

On je dodao da se posle završetka radova očekuje poptuno novi izgled Trga Republike, da će to biti jedan moderan i lep trg s velikim prostorom za pešake i novom javnom rasvetom, i uputio izvinjenje građanima zbog izmena u saobraćaju koje su neminovne dok traju radovi.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter