Izvor:
07.10.2016 u 18:22
0

U BEOGRADU VAS SNIMAJU DOK VRŠITE NUŽDU: BAS stavio kamere iznad pisoara!

Od sada više ništa neće biti isto kad uđete u javni toalet na Beogradskoj autobuskoj stanici (BAS), jer će vas uvek neko posmatrati, čak i kada budete sami unutra. Naime, u toaletima su postavljene kamere za video-nadzor, a stvarno je neprijatno čak i zamisliti kako to izgleda kada se na monitoru, na kojem se pojavljuje slika s kamere postavljene iznad pisoara, osobu koja posmatra taj ekran i kablove koji vode ko zna gde, piše Blic.

– Pored visoke cene usluge toaleta od 50 dinara, imao sam priliku i da vidim da je prostorija u kojoj bi trebalo da se olakšamo pokrivena kamerama. Na ulazu u toalet nigde nema obaveštenja da su prostorije pod video-nadzorom. Ima ih u muškom, a verovatno se snima i u ženskom. Na pitnaje čemu kamere, umesto odgovora dobio sam pogled kao da sam pobio pola grada – kazao je jedan sugrađanin za ovaj list.

Ove kamere se nalaze u toaletima kod odlaznih perona, gde autobusi pristižu u Beograd, a kamere postoje i na stanici za domaće i međunarodne poslake.

Na prvoj, mala kamera je postavljena diskretno i snima ulazak u toalet, a u kadru se verovatno može videti neko ko pere ruke. Međutim, u toaletu za međunarodne polaske je kamera mnogo vidljivija i postavljena je iznad pisoara, ali je usmerena ka lavaboima.

U toaletu na izlaznoj stanici kamera snima skoro direktno ljude koji vrše malu nudžu, ali pre ulaska u toalet istaknut je natpis da je prostorija pod vide-nadzorom.

Nadležni iz glavne autobuske stanice u Beogradu nisu želeli da komentarišu kamere u toaletima, a kamoli da objašnjavaju zbog čega snimaju ljude.

Telegraf
Foto: Arhiva Happy TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter