28°C

Beograd

PREDSTAVLJAMO VAM PROGRAM "SRPSKA SLAVA": Svake nedelje na srpskom i engleskom jeziku!

U cilju popularisanja srpske tradicije i nematerijalnog kulturnog nasleđa, Turistčka organizacija Beograda i Muzej grada Beograda predstavlili su novi turistički program, osmišljen da dočara slavu kao porodičnu svetkovinu.

Program pod nazivom "Srpska slava", izvodiće se svake nedelje od 14 sati, na srpskom i engleskom jeziku, počev od 4. avgusta, u istorijskom zdanju iz 19. veka, nekadašnjem domu kneginje Ljubice Obrenović, saopštili su organizatori.

Predstavljanje ovog vekovnog običaja u porodičnom životu Srba zasnovano je na demonstraciji naše tradicije i običaja, i interakciji sa gostima koji će tokom programa iskusiti doživljaj gosta na slavi.

Kostimirani glumac u ulozi domaćina dočekaće posetioce u autentičnom ambijentu Konaka kneginje Ljubice, gde će ih, okupljene oko svečano postavljene slavske trpeze, upoznati sa obeležjima i simbolima slavskog rituala, uz posluženje žitom, slavskim kolačima i kafom.

Karte po ceni od 600 dinara se mogu kupiti na sajtu Muzeja grada Beograda, na sajtovima kao i svim prodajnim mestima Ticket Visiona.

Postoji mogućnost organizacije grupnih poseta u drugim terminima, uz prethodnu najavu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar